Jurnal Giurgiuvean

Reacție dură a comunității șoferilor profesioniști, după declarațiile ministrului transporturilor, Răzvan Cuc

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, efectueaza vineri, 3 mai 2019, o vizita de lucru pentru a verifica stadiul lucrarilor la obiectivele de investitii in infrastructura gestionate de Ministerul Transporturilor in jude?ul Mehedinti. JUSTINEL STAVARU / MEDIAFAX FOTO

Comunitatea șoferilor profesioniști fără experiență (CSPFE.RO) reacționează după ce, duminica, ministrul Transporturilor Razvan Cuc a anunțat ca are în vedere introducerea unor dispozitive pentru scanarea retinei, care au drept principal scop identificarea oboselii în cazul șoferilor.

Cuc a anunțat măsurile după gravul accident din Ialomița, în urma căruia și-au pierdut viața 10 persoane.

Șoferii profesioniști atrag atenția că lipsa infrastructurii rutiere face victime.

Nu contest gravitatea faptelor, dar, domnule ministru, nu ați vrea dvs și ceilalți care conduceți Ministerul Transporturilor de 30 de ani să luați o mână de cenușă gata scoasă din sobă și să o puneți deasupra pălăriei cu care defilați acum, în momentul în care ați elucidat misterul pentru care se întâmplă tragedii pe șoselele românești?

Vă aducem aminte următoarele, stimate domn, noi ăștia care ne câștigăm pâinea de pe urma unui volan, atât în trafic internațional, dar și intern:

Lipsa infrastructurii rutiere, aici aducând aminte de lipsa autostrăzilor și a spațiilor de odihnă pentru camionagii, produc victime, domnule ministru!!

Implicarea din umbră a oamenilor politici, care sunt în spatele unor mari firme de transport ce pun presiune pe angajații lor, produce victime, domnule ministru!„, se arată pe pagina de Facebook a CSPFE.RO.

Soferii mai precizează că spațiile de odihnă sunt puține ca număr (12, conform declarațiilor lor) iar scanarea retinei ar trebui făcută celor care controlează, pentru că au „scăpări”, și nu șoferilor.

Șoferii profesioniști mai atrag atenția că ministrul Cuc nu știe în ce condiții lucrează, de fapt, un camionagiu în țara noastră.

Știți cumva că se fac cam 7h pe centura București și de acolo până la Arad mai sunt 550 km??
Pe sosele ne avem doar unii pe ceilalți!!„, se mai arată, printre altele, în postarea de pe facebook.

Autoritățile vor adopta, în perioada imediat următoare, măsuri suplimentare de control pentru tahografe, în cazul tirurilor și mașinilor care transportă marfă, și au în vedere, totodată, introducerea unor dispozitive pentru scanarea retinei, care au drept principal scop identificarea oboselii în cazul șoferilor, a anunțat ministrul Transporturilor, Razvan Cuc.

Anunțul a fost făcut după ce 10 persoane au murit și alte 7 sunt rănite în urma unui accident de circulație produs sâmbătă dimineața, la ora 5:00, în zona localității Sfântu Gheorghe, comuna Balaciu, între un tir și un microbuz de transport pasageri.

Accidentul a fost provocat de șoferul tirului, care, pe fondul oboselii, cel mai probabil, a intrat pe contrasens și s-a ciocnit cu microbuzul de călători.

Exit mobile version