RCA-ul ar putea fi mai scump pentru cei care provoacă accidente, care sunt amendaţi sau au maşini cu motoare de forță!  

0
121

rca-1382633996Şoferii ar putea plăti asigurarea RCA în funcţie de accidentele comise, amenzile încasate şi de puterea motorului maşinii. Măsura, aflată în lucru la ASF, este susţinută de asigurători. O altă propunere a celor de la ASF îi nemulţumeşte pe asigurători: nu sunt de acord ca şoferii să-şi repare autoturismul pe răspunderea lor şi nu pe asigurarea celui vinovat de accident. Transportatorii au cerut Autorităţii de Supraveghere Financiară să oprească scumpirea poliţelor RCA. Unele preţuri creşteau şi de patru ori, spun ei. Drept răspuns, ASF se gândeşte ca majorarea să fie suportată doar de şoferii care provoacă accidente, sunt amendaţi ori au motoare puternice. Vor plăti mai puţin cei corecţi în trafic.

Şoferii promit să nu încaseze amenzi, dar nu vor să fie taxaţi pentru o maşină performantă.

O altă ipoteză de lucru la ASF priveşte repararea maşinii pe propriul RCA şi nu pe asigurarea şoferului vinovat. Birocraţia s-ar muta între societăţile de asigurare.

În stradă, lucrurile se văd altfel.ASF mai analizează şi scenariul emiterii de RCA pentru orice perioadă dorită de conductorul auto, nu doar pe 6 luni sau un an.Măsurile vor intra şi în dezbaterea parlamentului în următoarele săptămâni.