calugareni_header-450x282Cu câteva săptămâni în urmă publicația noastră scria despre o descindere a reprezentanților mai multor instituții ale statului (Poliție, DSVSA, Sanepid, Protecția Consumatorului) în târgul de la Călugăreni. Tot cu această ocazie, în urma neregulilor înregistrate prefecta Nina Crișu a solicitat o supraveghere permanentă a acestui loc în care comerțul nu se desfășoară deloc după  regulile impuse de Legile în vigoare. Deși credeam că acest demers o să înmoaie tupeul chilipirgiilor ce se sustrag permanent regulilor  comerciale, constatările însă spun cu totul altceva …

Actiune-targ-Calugareni

 

Duminică  30 august,  între orele 06.30-13.00, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Giurgiu ( Secţia nr.1 de Poliţie Rurală Călugăreni) şi ai Serviciului Rutier, cu sprijinul a 5 jandarmi din cadrul I.J.J. Giurgiu, au participat la o nouă razie (în sistem integrat), organizată la nivelul I.P.J. Giurgiu, atât pe linia verificării activităţilor comerciale desfăşurate în târgul săptămânal organizat pe raza comunei Călugăreni din judeţul Giurgiu, cât şi pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă civică, prevenirea şi combaterea faptelor penale şi contravenţionale.

big

Cu ocazia controalelor efectuate au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 5.650 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, O.G. nr. 21/1992, privind protecţia consumatorilor, etc.

2469-bolintin-vale

Totodată, au fost confiscate bunuri nealimentare în valoare totală de 1400 lei. În concluzie putem spune că în ciuda măsurilor luate până acum, cei certați cu Legea continuă să îi sfifdeze pe consumatori, deși este vizibilă  micșorarea numărului celor surprinși eludând legea.

(Teodora NICOLAU)