Actiune-targ-CalugareniSă nu ne mai mirăm că legumele și zarzavaturile noastre de multe ori sun o adevărată otravă pentru organism atâta timp cât comercianții ies în piețe să vândă cultivatorilor otravă curată. Așa s-a întâmplat Duminică 22 martie, când poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Giurgiu au organizat şi desfăşurat în târgul săptămânal din comuna Călugăreni, o acţiune specifică pe linia combaterii traficului de substanţe periculoase.

Cu ocazia controalelor efectuate, poliţiştii l-au depistat pe P. N., un bărbat de 55 ani, din comuna Călugăreni, judeţul Giurgiu, administrator al unei societăţi comerciale din municipiul Bucureşti, care  comercializa cantitatea de 9 kg. de sulfat de cupru ( produs neomologat în România pentru utilizarea în agricultură, pentru protecţia plantelor). Cantitatea de sulfat de cupru a fost ridicată în vederea indisponibilizării şi continuării cercetărilor.

Poliţiştii au întocmit în cauză un dosar penal, administratorul societăţii fiind  cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii  infracţiunii de producerea, livrarea sau utilizarea îngrăşămintelor chimice, precum şi a oricăror produse de protecţie a plantelor neautorizate, pentru culturi destinate comercializării. (Jurnal)