Razie a polițiștilor, jandarmilor și polițiștilor de frontieră la sălile de păcănele și pariuri sportive

0
775

În noaptea de 22 spre 23 aprilie, în intervalul 17.00-01.00, polițiștii din cadrul IPJ, polițiști de frontieră și jandarmi au desfășurat, în municipiul Giurgiu, o acțiune în cadrul căreia au fost verificate 34 de societăți comerciale, dintre care 16 având ca obiect de activitate pariuri sportive sau jocuri electronice.

La acțiune au participat luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale și două echipaje canine din cadrul Serviciului Criminalistic și Poliției oraș Mihăilești.

Totodată, au fost legitimate 278 de persoane, verificate 211 autovehicule și efectuate peste 134 de testări cu aparatul etilotest și 11 cu aparatul drugtest.

Polițiștii giurgiuveni au aplicat 89 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 80.720 de lei, dintre care 69 pentru încălcarea legii privind circulația pe drumurile publice, 14 pentru încălcarea  unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 3 pentru încălcarea prevederilor privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Dintre cele 14 sancțiuni contravenționale, 4 au fost aplicate pentru adresarea de injurii, de natură a tulbura ordinea și liniștea publică, dar și pentru consumul de băuturi alcoolice în locuri publice.

Polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională pentru nerespectarea legii privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în valoare de 1.500 de lei, fiind confiscați 123 de lei, pentru neemiterea bonului fiscal.

Acțiunea s-a desfășurat pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în parcuri, în proximitatea sălilor de jocuri de noroc și a barurilor, dar și respectarea interdicției de a permite accesul minorilor în sălile de jocuri electronice au reprezentat o prioritate a polițiștilor, pe parcursul desfășurării activităților.

(Jurnal)