Luni 9 septembrie, imediat după apariția în publicația noastră de vineri 6 septembrie a unui material incendiar în care fosta directoare a liceului Tehnologic Călugăreni, Adriana Iacob, rupea tăcerea asupra motivelor pentru care a fost demisă, aici a început un adevărat război al declarațiilor și al amenințărilor de tot felul. Vă reamintim că în materialul amintit primarul comunei, Marin Voinea, cel ce o susținea cu vehemență pe proaspăt demisa directoare, doar cu câteva luni în urmă, era acum acuzat de aceasta că își folosește influențele politice pentru a-și angaja rudele pe funcții. Noul director, prof. Ionel Tudor era la rândul său înfățișat ca un servil apropiat al primarului pesedist, făcând tot felul de giumbușlucuri din dorința de a-i angaja rudele și cunoștințele primului edil al comunei, dar fără a avea însă o bază legală, după cum declara profesoara Iacob. Ba mai mult, se afirma că, în mijlocul tututor acestor murdării, elevii devin uneori victime colaterale ale vendetelor personale dintre profesori.

Pentru cine nu cunoaște dedesubturile acestui caz reamntim faptul că doar cu câteva luni în urmă la acest liceu se isca un conflict între directoarea de atunci, Iacob Adriana, și un grup de profesori ce o acuzau de ”comportament dictatorial”. Așa cum declaram, anterior, cazul a fost îndelung mediatizat de publicația noastră, devenind chiar pretext pentru o emisiune difuzată pe postul local TV Muntenia, în care arătam marile probleme create în sistemul de învățământ giurgiuvean, de incompetența , inspectorului general al IȘJ Giurgiu, Petre Petre, care, deși fusese anunțat ca demis , a căzut din nou în picioare, fiind repus de curând pe post, motiv pentru care publicația noastră l-a numit Hopa Mitică, personaj care, oricum ai da-o, cade tot în picioare, grație sprijinului politic al protectorului său Nicolae Bădălău. ”Trăiască democrația în care ne-am născut!”, ar spune tinerii giurgiuveni ce beneficiază de cel mai slab management pe care l-a avut Inspectoratul Școlar Giurgiu în întreaga sa existență. Rezultatele confirmă acest lucru cât și anchetele declanșate la nivelul acestuia .

Deși la un moment dat părea că la liceul din Călugăreni lucrurile se liniștesc, realitatea a dovedit exact contrariul, soluția pentru aplanarea acestui război fiind acela a demiterii directoarei Liceului Tehnologic, Adriana Iacob, începând cu data de 1 septembrie.

În urma articolului de care aminteam la început , apărut vineri 6 septembrie, în ediția print a publicației ”Jurnal giurgiuvean” , profesoara Iacob s-a pomenit luni 9 septembrie cu clasele sigilate și obligată să predea o serie de obiecte de inventar sub amenințarea Primăriei și a Poliției Călugăreni. Asta, în urma unei ședințe a Consiliului de Administrație a Liceului, după cum se pare. La ora la care redactăm acest material, războiul era în toi, părțile beligerante părând că vor cade la o învoială, semnând un proces de predare-primire a obiectelor deținute până la acest termen de către Adriana Iacob. Vom vedea în zilele următoare dacă Hopa Mitică (vezi Petre Petre), își va impune voința prin mâna colegului său de partid primarul Marin Voinea, dar mai ales ce i se impută profesoarei Adriana Iacob, căzută ciudat de repede în dizgrația susținătorilor. Va mai rămâne de văzut ce are de spus în continuare grupul de profesori ai liceului care au contestat-o pe Adriana Iacob, încă de la numirea acesteia pe funcție. Așteptăm timp în același timp un punct de vedere al Inspectoratului Școlar Giurgiu, chiar dacă ne așteptăm ca acest Hopa Mitică al IȘJ să se retragă, ca de obicei, într-o silentio stampa social democrată!

(Spiru Șiret )

 

2 COMENTARII

  1. Si-a inghitit limba Hopa! Sau i s-a rupt sfoara! Ca si limba era manipulata de sforareasa! Fara acordul ei nici limba nu i se misca!
    Hai, ziarule! Vad ca poti! Hai sa scapam de nimicurile aste care ne-au incalicat chiar daca voturile noastre, ale PNL-ului i-au adus la victorie!
    (Spirit Siret)

  2. Voi aveti pretentia ca Petre Petre sa vorbeasca? Sunteti optimisti sau mai corect inconstienti, cum sa vorbeasca. Este un exercitiu care impune o groaza de functii la nivel cerebral si cum singura lui functie activata este cea de partid, vorbeste fanariotul Badalau si pentru el. Desi nici asta nu sta prea bine la activitatea cognitiva.
    Am citit pe un site ca PSD-UL a crescut in sondaje, cred ca este cel mai prost banc uitandu-ne ce se intampla in Piata Universitatii.
    Tara este in picaj, premierul sufera de personalitate bipolara, psd-ul si-a mutat o parte din birouri pe la DNA, DIICOT, Parchet si astia ne mint cu nerusinare ca a crescut in sondaje.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.