gr-bistr-1Aventura Dunării Giurgiu în Cupa României s-a terminat mai târziu decât şi-a imaginat cineva la începutul sezonului şi mai devreme decât ne-am fi dorit.

Băieţii lui Marin Barbu au parcurs peste 1.000 de kilometri pentru a avea de unde să vină, pierzând la scor de neprezentare partida cu ardelenii. Meciul a fost decis după ceva mai mult de o jumătate de oră, Keita, Băjenaru şi Coroian învingându-l pe Neagu.

O ECHIPĂ PE DRUMURI. Destinul a făcut ca în loc de o singură deplasare într-o singură săptămână, la Galaţi, “alb-albaştri” să aibă parte de trei deplasări într-o singură săptămână. Mai întâi restanţa cu Dinamo II din “Groapă” (16 septembrie) urmată la 3 zile de aceea la Galaţi, cu “surata” Dunărea, şi, în fine, pe 22 septembrie partida cu Gloria Bistriţa.

Giurgiuvenii nici nu au apucat să se bucure prea bine de victoria cu Dunărea Galaţi, fiind nevoiţi să ia din nou calea pribegiei, spre Bistriţa.

Duminică (20 septembrie), Ciocârlan şi compania au efectuat un antrenament uşor şi o recuperare în trepte, plecând spre Braşov cu două zile înainte de meci.

Conform unor surse din interiorul clubului, “călătoria” spre Bistriţa i-a costat pe “dunăreni” aproximativ 100 de milioane de lei vechi.

MARIN BARBU S-A SUPĂRAT ŞI A SCHIMBAT Echipa. Antrenorul Dunării Giurgiu nu şi-a ascuns nemulţumirea faţă de isprăvile “federalilor”, taxându-i pentru modul şmecheresc în care au schimbat regulamentul Cupei României.

“Noi nu am jucat tururile preliminare pe toate coclaurile pentru a juca la Bistriţa. Noi am jucat pentru suporterii noştri şi pentru a aduce o echipă de prima ligă la Giurgiu, într-un meci oficial. Este anormal ceea ce se întâmplă.

Dacă am fi ştiut de acest regulament, cu siguranţă nu ne-am fi întrebuinţat atât de mult pentru a ajunge aici. Dacă se continuă în ritmul ăsta, ca echipele din ligile inferioare să evolueze pe terenurile echipelor mai bine cotate, eu zic că de la anul nu o să mai fie nimeni interesat de această competiţie. Regulamentul avantajează tot echipele mari” a declarat Marin Barbu.

Tehnicianul Dunării a preferat să evolueze contra Bistriţîn primul 11: Liviu Comăneanu, Bucă, Bănaru şi Kurtuly. Mai mult, de-abia în ultimul sfert de oră antrenorul Dunării a decis să apeleze la modificări, introducându-i dintr-un foc pe Cojenel, Marcu şi Iordache pentru a forţa măcar golul de onoare. Au fost aproape, însa bara lui Fane Iordache a contat doar pentru impresia artistică.

“TAXAŢI” DE UN FOST GIURGIUVEAN. Liviu Băjenaru, jucătorul care în sezonul 2006/2007 a evoluat un retur la Dunărea Giurgiu a evoluat foarte bine împotriva fostei sale echipe. Mijlocaşul stânga al “vampirilor” a marcat cel de-al doilea gol al echipei sale, în minutul 21, reluând simplu, din câţiva metri, o pasă a lui Cristian Coroian.

Florin Halagian, noul manager al bistriţenilor, s-a declarat mulţumit de joc, şi a considerat victoria normală, în faţa unei echipe fără experienţă în asemenea partide: “A fost un meci specific de Cupa României. Echipa din Giurgiu a încercat să joace deschis, lucru speculat de Gloria în special în prima repriză. Gloria a reuşit să nu mai fie echipa care ratează patru-cinci-şase ocazii pe meci. Jucătorii au reuşit un scor consistent până la pauză, pe care n-au ştiut însă să-l mărească”.

GLORIA BISTRIŢA: Ţurcaş – Homei, Frăsinescu, A. Rus (’46 Z. Achim), Velcovici – V. Năstase – S. Keita, Săceanu (’59 C. Petre), Băjenaru – Coroian (’46 R. Neagu),

T. Moldovan.

Antrenor: Sandu TĂBÂRCĂ

DUNĂREA GIURGIU: A. Neagu – C. Ungureanu, Şanţmare, Tatarciuc, Damian – S. Bucă (’76 G. Marcu) – Comăneanu, C. Gheorghe (’76 Cojenel), Ivaşcă – Bănaru (’76 Ş. Iordache), Kurtuly. Antrenor: Marin BARBU

Bogdan VLADU