Două luni a trebuit să aştepte CSŞ Giurgiu pentru a se “răzbuna” pe cea mai valoroasă echipă a Diviziei B (Seria Centru). Învinşi în partida tur de la Bucureşti (scor 65-83), dar şi cu ocazia Turneului II de la Giurgiu (scor 74-80), elevii profesoarei Smaranda Iliescu au avut o tresărire de orgoliu chiar de Ziua Oraşului (23 aprilie), câştigând la o diferenţă minimă după o încleştare nerecomandată cardiacilor.

Atmosfera din sala “Prietenia” a fost una incendiară, spectatorii pompând sistematic energie în venele baschetbaliştilor giurgiuveni.

După ce au început fantastic meciul cu “feroviarii”, conducând şi la 10 puncte diferenţă, Guţă şi compania au fost egalaţi şi întrecuţi în sfertul al doilea de Rapid, care a avut în Bogdan Amariucăi un veritabil robot, extrem de eficient la aruncările de “afară”.

Pauza mare s-a dovedit un “sfetnic bun” pentru CSS care a reintrat în joc la finele sfertului trei, ultimele minute fiind cu adevărat “de foc”.

Atunci când toată lumea se pregătea pentru “prelungiri”, Adrian Vătculescu a reuşit să aducă victoria “gazdelor” după ce a transfmormat una dintre cele două “libere”.

Antrenorul bucureştenilor, Victor Bulancea, a fost la un pas să se încaiere cu cei de la masa “oficialilor” susţinând că, nu i-a fost acordat un “time-out” în momentul dorit de acesta. Nervii au cedat până la urmă, conducătorul de joc al CSS-ului, Vlad Bicu, “sărind” la gâtul lui Stoican, unul dintre jucătorii formaţiei oaspete, care, în finalul meciului l-a faultat grosolan, “aruncându-i” şi câteva “cuvinte dulci”.

Cu moralul excelent după victoria în faţa liderului, giurgiuvenii vor încheia pe poziţia secundă sezonul regulat indiferent de meciul cu CSM II Bucureşti din ultima etapă. Băieţii profesoarei Smaranda Iliescu vor lua parte la Turneul Semifinal care va avea loc între 21 şi 23 mai, locaţia, ca, de altfel, şi repartizarea celor 8 formaţii calificate constituind deocamdată un mister.

Bogdan VLADU