Rapid Clejani – Metaloglobus Bucuresti 2-1 (1-0)(1-1) d.p.

Miercuri, 16 iunie este o zi memorabilă pentru micuţa comună din judeţul nostru, Clejani, echipa Rapid promovând în Liga a treia după ce a dominat clar campionatul judeţean, marcând aproape 200 de goluri şi apoi eliminând campioana municipiului Bucureşti, Metaloglobus. În partida disputată pe stadionul Prefab din localitatea Modelu (Călăraşi), echipa condusă de primarul Florin Nidelea, un adevărat suporter şi susţinător financiar totodată, a dat toate pronosticurile peste cap, învingând campioana Bucureştiului după o evoluţie de excepţie. Ani la rând, echipele care au câştigat campionatul în judeţele apropiate judeţului Giurgiu s-au bătut să joace cu campioana noastră, motivul fiind acela că la Giurgiu campionatul este mai slab, echipele provenind din mediul rural şi neavând posibilităţi reale de pregătire.

Rapid Clejani a tăiat însă elanul bucureştenilor şi a reuşit o promovare spectaculoasă în faţa a 500 de suporteri sosiţi de la Giurgiu să-şi susţină favoriţii.

Golurile giurgiuvenilor au fost marcate de Asan (min. 28) şi Ilie C-tin (min 93), după prelungiri şi în condiţiile în care echipa a jucat aproape 30 minute cu un jucător eliminat. În condiţiile în care arbitrajul a fost potrivnic (golul de 1-1 marcat de bucureşteni fiind dintr-un ofsaid clar), şi adversarii lovind barele porţii de trei ori şi ratând numeroase ocazii, victoria şi promovarea au venit ca o recompensă pentru sezonul perfect făcut de jucătorii primarului Florin Nidelea şi ca un joc reuşit al destinului pentru un om care a luat-o de la zero şi a cărui echipă nu a cunoscut înfrângerea de la înfiinţare!!!

Trebuie remarcată şi pregătirea fizică superioară a giurgiuvenilor, adversarii având mari probleme cu crampele şi concentrarea la finalizare, în timp ce “ai noştri” au profitat la maximum de ocaziile ivite şi au punctat sec. Golul de 2-1 marcat de Ilie în debutul primei reprize de prelungiri a turnat plumb în ghetele adversarilor şi a asigurat succesul unei echipe care a crezut din primul minut în şansa sa.  Un moment critic, care a marcat şansa avută de giurgiuveni s-a petrecut în ultimul minut de joc, min 93, cand bucureştenii au trimis de două ori mingea în bară în interval de 2 secunde !

La joc au fost invitate mai toate personalităţile politice ale judeţului care au susţinut fără rezerve echipa Clejani, făcând abstracţie de culoarea politică, iar masa şi dansul, petrecerea promovării au fost ţinute la primar acasă, în localitatea Bragadiru.

Felicitari echipei Rapid Clejani, primarului Florin Nidelea şi succes în Liga a treia.

RAPID CLEJANI: VALENTIN VALACHE – ADRIAN BALAŞ, MIHAI VOICU, EMIL GREACA, GHE COJOCARU, ALIN DAMIAN, MIHAI D-TRU, VALENTIN PÎRVU, GINEL ASAN, ILIE C-TIN, ALEXANDRU PRIAN. ANTRENOR DANIEL DAMIAN.

Ion ION