tudor vAm putea spune, fără să exagerăm cu ceva după informaţiile furnizate de primarul manager Nicolae Barbu, în cadrul conferinţei sale de presă de miercuri 13 mai, că pentru Primăria Giurgiu 2015 este ”Anul multiplelor asfaltări stradale şi nu numai”. Afirmăm acest lucru întrucât după spusele edilului şef al municipiului în aceste zile se lucrează intens la mai multe obiective. Dintre locaţiile unde se efectuează asfaltări Nicolae Barbu a menţionat: ”La Colegiul ”Ion Maiorescu” unde săptămâna viitoare, probabil până marţi, se va termina asfaltarea curţii, întrucât acum ADPP face ultimele lucrări. S-a întârziat puţin întrucât n-au lucrat fabricile de asfalt, pentru că la nivel de ţară nu se lucrează pe ordonanţa 28 şi de aici au apărut mici probleme. Acum ADPP se va cupla cu ceilalţi agenţi economici care asfaltează în oraş şi va lua şi el asfalt, în aşa fel încât să asfaltăm cât mai repede curtea Colegiului Maiorescu. Strada Aurel Vlaicu va fi asfaltată până la finele acestei săptămâni, şi apoi vor începe lucrările pe străzile Cluj, Albinelor şi Dinicu Golescu. Celelalte străzi din acest perimetru sunt în faza de licitaţie. Asfaltările pe Horia, Cloşca şi Crişan încep săptămâna viitoare. Străzile Digului, Barbu Ştefănescu Delavrancea şi I. L. Caragiale vor intra şi ele pe proiectul finanţat din bugetul local, aflat în faza de licitaţie ca şi Şoseaua Alexandriei – unde în 2015 vom face canalizarea pluvială, un trotuar şi apoi va asfalta Consiliul Judeţean, pe un proiect al lor. În 2016 Primăria va face şi celălalt trotuar şi pista pentru biciclete”.

Referindu-se la lucrările din Cartierul Ramadan primarul Nicolae Barbu a declarat ”În curând acestea vor fi scoase la licitaţie dar pentru că există şi un dar precizez că am constat că după introducerea Taxei de habitat aici s-au descoperit mai multe nereguli! A ieşit la iveală faptul că s-au construit 35 de case fără nicio autorizaţie sau act! Pentru acestea nu se plăteşte taxe şi impozite şi nimic altceva! Eu am să mă ţin de cuvânt şi faţă de construirea trotuarului şi faţă de circulaţia mijloacelor grele de transport… dar trebuie să înţeleagă şi aceşti cetăţeni că trebuie să plătească şi ei taxe şi impozite, la fel ca toţi giurgiuvenii”.

În locul celebrelor gărduleţe din fier forjat, de pe Şoseaua Bucureşti, pentru care am fost foarte criticat de toată lumea întrucât le-am scos doresc să vă spun că în toamnă spre trotuar vom planta un singur rând de trandafiri, care să ţină loc de gard viu, ca să nu fugă copii pe stradă, iar spre şosea vom planta gazon. Aşa vom avea şi spaţiu verde şi nici nu vom mai avea probleme iarna cu zăpada şi clorura de calciu, care distruge trandafirii cum spun unii!

Primarul Nicolae Barbu a mai declarat că tot săptămâna viitoare se va asfalta şi curtea Liceului ”Nicolae Cartojan”, în aşa fel încât până la urmă şi acest liceu ca şi Maiorescu să aibă terenuri de sport corespunzătoare. În ceea ce priveşte Liceul ”Tudor Vianu” edilul municipiului a menţionat că aici se va înlocui în acest an tot mobilierul vechi, cu unul nou. Ce va rămâne bun din vechiul mobilier va fi recondiţionat şi va fi transferat către alte licee. În concluzie şi ”Tudor Vianu” va intra într-un proces de reabilitare totală a mobilierului şi a clădirii.

Heliade CĂLIN

 

1 COMENTARIU

  1. D.le primar, mare greseala faceti daca plantati trandafiri in locul gardului. Sunt foarte frumosi dar nu uitati ca noi mamele ne.am revoltat pentru protectia copiilor noștri pentru siguranta lor iar d.voastra uitati de spinii trandafirilor si in loc sa rezolvati problema asta mai mult o amplificati. Care.i problema daca puneti gardul la loc. Faceti alt model daca ala nu v.a placut ca era facut de fostul primar si probabil trebuie stersa orice urma lasata de acesta, dar puneti gardul la loc. Copiii nostri sunt mai importanti decat trandafirii sau gazonul. Si daca nu va pasa de parerea noastra lasati locul altuia caruia ii pasa.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.