PSD-ul a zdrobit șovăiala liberală în alegerile pentru Primăria Capitalei! 70% dintre alegători nu s-au prezentat la vot! Bucureștenii par a dori străini care să le administreze sectoarele

0
185

alegeri-locale-2016-bucuresti-divizarea-dreptei-favorizeaza-psd

Șovăiala liberală în privința candidaturii la Primăria Capitalei, cu un Predoiu aruncat în cușca cu  lei, în ultimul moment i-a costat crunt pe aceștia.  După victoria zdrobitoare a PSD-ului în București (5 sectoare din 6), analiștii au ajuns însă la o tristă concluzie: Bucureștenilor nu le mai pasă de Capitală! Constatarea vine în urma datelor statistice care arată că 70% dintre bucureștenii cu drept de vot nu s-au prezentat astăzi la vot. Care să fie cauza? Unii spun că lehamitea care i-ar fi cuprins , alții spun că este vorba despre lipsa de încredere a acestora în clasa politică și a faptului că nu prea au avut pe cine să  aleagă, mulți dintre candidații la Primăria Capitalei  fiind urmăriți în justiție.

La fel de adevărat este că electoratul s-a săturat  să aleagă ceva,  iar după alegeri, ulterioarele alianțe între partide și grupuri de interese să le  așeze la gestiunea puterii tocmai pe cei pe care nu i-au dorit. 

Interesant este și faptul că la unul dintre sectoarele Capitalei a fost aleasă o franțuzoaică ceea ce ne face să credem că românii au înțeles că singura noastră șansă, de a ne salva de la falimentul politic și de la cel social în cele din urmă este aceea de a  importa cât mai mulți  străini pricepuți în administrația locală, mai puțin tentați de contractele cu statul și de atrăgătorul  ”parandărăt”!

O premieră absolută este și prezența Gabrielei Firea în fruntea Primăriei Capitalei , care va da bine la forurile europene , dar de care   unii se îndoiesc   considerând că ” pălăria este mult prea mare”…Însă probabil se omite faptul că  Firea îl are în spate  pe soțul său, un magistral primar , fostul prim edil al comunei Voluntari, Florentin Pandele.  

(Florian TINCU)