În privinţa afirmaţiei mai puţin ortodoxe aparţinând lui Marian Vanghelie, cum că liderii acestui partid ar fi în stare să-şi vândă şi nevestele pentru a ocupa o funcţie, declaraţie filmată cu un telefon mobil imediat după vizita făcută de acesta în cabinetul lui Mircea Geoană, în preziua Congresului, Marian Măroiu, liderul PSD municipal Giurgiu a spus: „În primul rând consider ilegală înregistrarea, cu atât mai mult gestul jurnalistului care a dorit probabil ca, doar cu puţin timp înainte de începerea lucrărilor Congresului, să influenţeze grupurile participante dar şi contextul de imagine în care urma să se desfăşoare acest eveniment.”

Referitor la părerea unora că Victor Ponta nu va fi capabil de a reforma partidul ci va reaşeza oiţele rătăcite în ţarcul păstorit de tandemul Ion Iliescu – Adrian Năstase, Marian Măroiu a spus: „Este clar că Victor Ponta va ţine cont de experienţa celor doi, de maturitatea deciziilor formulate de aceştia dar asta nu înseamnă că noul lider al PSD nu va avea contribuţiile sale personale. Este tânăr, este un bun politician, şi aşa cum îl descria primarul Constanţei, Radu Mazăre, „are sânge în instalaţii”. Marian Măroiu preciza şi faptul că odată cu Congresul la Giurgiu foarte curând se va rezolva şi problema liderului Organizaţiei judeţene asigurată în prezent, prin interimat, de Adrian Popescu. În privinţa relaţiei PSD Giurgiu cu celelalte organizaţii de partid la nivel local, Măroiu a spus: „ Dorim să încheiem orice formă de litigiu gratuit între noi şi celelalte partide, lucru care a adus până acum numai neajunsuri contribuabililor. Suntem deschişi oricăror proiecte comune, atât de necesare rezolvării problemelor stringente ale comunităţii noastre.”

La rugămintea noastră de a răspunde unor simpatizanţi PSD care îl întrebau când vor dispărea din partid comuniştii grei, şi cei care continuă să hiberneze fără vreo activitate, preşedintele Măroiu a precizat că de mulţi dintre comuniştii vizaţi au fost şi sunt în continuare de mare folos partidului, şi că niciunul dintre ei n-a fost reclamat a fi tăiat cândva capete. În privinţa celor care “freacă menta” făcându-şi simţită prezenţa, doar atunci când se împart funcţii, el spunea că probabil timpul lor a expirat odată cu alegerea noului lider care atunci când a anunţat schimbări în profunzime se referea şi la acest aspect. Marian Măroiu mai spunea că social democraţii giurgiuveni sunt hotărâţi să nu-şi consume energiile în clinciuri politice. „Dorim să demonstrăm cetăţenilor că suntem preocupaţi de problemele lor şi că nu suntem întâmplător în fruntea opţiunilor lor” a mai spus acesta.

Florian T.

1 COMENTARIU

  1. -este foarte bine sa ne impacam cu celelalte partide,inclusiv cu PNL ,atata timp cat nu ai suferit din pricina lor .Eu mi-am pierdut slujba din cauza lor ,datorita rezultatelor foarte bune pe care le-am avut (mai ales la alegerile locale)in favoarea candidatilor PSD, primarul PNL al localitatii mele (caruia nu-i dau numele) ,cu toate ca nu aveam o functie politica si nu ma angajase el , a promis apropiatilor sai, ca ma da afara de la servici – si cu ajutorul D-lui Beianu -a facut-o.
    Am apelat si eu la d-nul vicepresedinte al C.J. Tone ,stiind situatia mea,mi-a spus ca a incercat sa ma ajute ,discutand cu d-nul Presedinte ,in final spunandu-mi ” atata am putut ,atat am facut” adica NIMIC .
    Nemaiavand nimic de zis: va multumesc-astept alegerile din 2012 .

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.