Tot mai des primarii comunelor declară, în mod justificat spunem noi, că interesul oamenilor politici, dar şi al presei, faţă de localităţile pe care le gestionează, se manifestă  doar în timpul alegerilor electorale sau atunci când localităţile respective se confruntă cu evenimente dramatice. Iată de ce am luat hotărârea ca săptămână de săptămână să aducem cititorilor  ştiri din localităţile de care giurgiuvenii se simt legaţi, măcar prin prisma faptului că în ele trăiesc părinţii şi rudele lor apropiate.

Deloc întâmplător ne-am oprit mai întâi în comuna Prundu, despre care mulţi spun că este printre cele mai frumoase localităţi din judeţ şi din ţară.  Înainte de a trece pragul Primăriei am dat însă un tur de comună pentru a ne convinge singuri de veridicitatea acestei aprecieri. Nu ne-a trebuit mult pentru a constata că realitatea întrece cu mult ceea ce ne închipuisem noi până atunci despre comuna Prundu.   Evident că prim a întrebare pe care i-am adresat-o primarului Cătălin Corbea a fost legată de proiectele  finalizate, din cele pe care şi le-a propus la începutul preluării  mandatului .

Obiectivele unui primar evident că se întind  pe toată plaja pe care le presupune administraţia locală. Numai că pentru mine obiectivul cel mai important a fost şcolile din localitate, posibil că această “meteahnă” a mea se datorează faptului că sunt copilul unei familii de cadre didactice. Încă din primele luni de mandat am abordat cu seriozitate problema şcolilor. În acest moment prin efortul conjugat al Executivului şi al Consiliului Local, problemele cu care se confruntau şcolile din comună legate de buna funcţionare şi administrare sunt rezolvate în proporţie de peste 90%.  În comuna mai avem de asemenea şi un liceu tehnologic care funcţionează ireproşabil, anul acesta ne bucurăm de prima promoţie de absolvenţi ai liceului care au susţinut de curând examenul de bacalaureat. Toate şcolile din comună sunt perfect funcţionale, au dotări şi condiţii foarte bune pentru derularea procesului de învăţământ. Pot să afirm fără falsă modestie, că mă mândresc cu acest lucru deoarece, copii din comuna noastră sunt beneficiarii unor condiţii de învăţământ foarte bune în aşa fel încât să nu mai existe discrepanţe din acest punct de vedere între copii de la ţară şi copii de la oraş. Tot la capitolul realizări putem vorbi despre un alt obiectiv extrem de important pentru comunitate şi anume infrastructura. Aici mă refer la amenajarea drumurilor prin asfaltare, amenajarea aleilor pietonale. Asfaltarea este realizată pe o suprafaţă de 60% din totalul suprafeţei de străzi, la nivelul întregii comune. Între stradă şi aleile pietonale am avut grijă să amenajăm o zonă verde, fiind montat totodată  mobilier stradal. Un alt obiectiv a fost sistemul de alimentare cu apă potabilă, strâns legat de sistemul de canalizare prin vid, care în acest moment sunt  total operaţionale, funcţionând la nivelul întregii comune. Aceasta nu înseamnă că nu mai avem de lucru…neşansa mea a fost aceea că am prins ca primar, anul de graţie 2008 când a început căderea drastică a economiei, altfel am fi vorbit acum de mult mai multe lucruri realizate,  decât aflate  în curs de rezolvare. În derulare sunt numeroase proiecte pentru perioada imediat următoare, unul dintre ele fiind pe fonduri europene… – ne mai spunea primarul Corbea în timp ce paralel cu discuţia purtată cu noi încerca să rezolve din problemele ivite în acea zi la primărie, conştient că oamenii nu pot fi lăsaţi să aştepte şi că menirea lui este tocmai aceea de a-i ajuta atunci când aceştia au nevoie…

Şi oamenii simt asta. Am aflat lucrul acesta stând de vorbă cu ei pe stradă, în faţa casei sau în drum spre câmp.

Ne oprim deocamdată aici promiţându-vă că despre intenţiile de viitor ale primarului Cătălin Corbea şi despre multe alte lucruri vă vom vorbi în  ediţiile viitoare ale  publicaţiei noastre.

I.C.MANDU