Proverb reactualizat: Prietenia româno turcă la contrabandă se cunoaște…! Vezi ce au găsit polițiștii de frontieră în cala unui autocar

0
75

DSC00828  În data de 23 aprilie, ora 09.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean turc la volanul unui autocar marca Mercedes, care efectuează curse pe ruta Turcia – România.

            Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport și a celor 32 de pasageri, poliţiştii de frontieră au descoperit, în cala autocarului, în mai multe pungi din plastic, 30 perechi de pantofi sport și nu mai puți de  520 articole de îmbrăcăminte (tricouri, cămăși, pantaloni și rochii), inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că bunurile aparţin șoferului turc, Turgut A., în vârstă de 49 de ani și altor trei cetățeni români, cu vârste cuprinse între 30 și 35 de ani, pasageri în autocar. Aceștia au declarat că au cumpărat bunurile dintr-un bazar din Istanbul urmând să le comercializeze în diferite piețe din Romania.

(Jurnal)