20150914_134532Foarte curând, în comuna Izvoarele, localitate cu 4000 de suflete, va fi dotată cu un modern dispensar – clinică.  După cum ne declara primarul Alin Stanciu Bănică, aici se intenţionează realizarea unei clinici moderne care va putea oferi servicii medicale nu numai locuitorilor din comună ci şi  celor din localităţile limitrofe acesteia. Un proiect în care sunt amestecaţi oameni de afaceri americani, dar şi binecunoscuta firmă ENEL. O investiţie,ce se va ridica la circa 100.000 de dolari.

Aparatură modernă, şi medici specialişti…

O sumă considerabilă ce va trebui valorificată cât mai repede şi cât mai eficient. Va fi un dispensar modern în care vor fi aduşi să lucreze, în regim de colaborare, medici de specialitate pe mai multe discipline, ne spunea Alin  Bănică. Se intenţionează totodată a se aduce aparatură modernă, din câte am înţeles eu, este vorba de un ecograf, un electrocardiograf  şi multe altele. Clădirea ce va adăposti acest dispensar, pentru a nu avea probleme, a fost trecută în proprietatea Primăriei Izvoarele.  La momentul când purtam acest dialog cu primarul comunei Izvoarele, se stabileau criteriile de funcţionare ale noii investiţii. Cea care va coordona activitatea dispensarului este dr. Celia Zăinescu, medic de familie în comună.

Izvorenii se întorc acasă, fericiţi de transformările comunei

Întrebat care au fost celelalte realizări de ultim moment, de la ultima noastră vizită în comună,  ţinând cont şi de faptul că se apropie perioada de iarnă în care nu se vor mai putea executa lucrări de exterior, primarul Bănică ne-a vorbit de situaţia drumurilor din localitate. El ne spunea că s-a reuşit Pietruirea şoselei Izvoarele-Chiriacu-Dimitrie Cantemir, care în total însumează 8 kilometri şi că în continuare s-a insistat pe pietruirea ce se execută periodic în toate localităţile  comunei pentru a evita băltirea apei în sezonul ploios şi accesul îngreunat  pe timp de iarnă cu zăpadă multă. Primarul ne mai spunea, vizibil mulţumit, că, datorită investiţiilor făcute în ultimii ani, în comună, şi  a refacerii infrastructurii, tot mai mulţi cetăţeni care au plecat  cu ceva vreme în urmă din localitate, se întorc acum acasă. Mulţi îşi fac sau refac casele abandonate…Încurajaţi de aceştia au început să vină aici şi cetăţeni din alte zone, inclusiv din Capitală. Mă bucur când văd că astfel  localitatea se repopulează, încet, încet… Localităţi ca Izvoarele, Petru Rareş, Dimitrie Cantemir încep să prindă viaţă, cum se zice, ne mai spunea primarul comunei Izvoarele .

Marian TARU