ponta_hora_coruptiConform unei modificări la statut, propusă de premierul Victor Ponta, membrii PSD ce sunt ”condamnați în primă instanță pentru fapte de corupție” ar trebui suspendați din partid.

Despre acest amendament  liderul PSD, Victor Ponta  spunea : el (n.red. – amendamentul )  impune o anumită decizie politică pentru acei colegi ai noștri, în frunte cu mine evident, care se află în diverse faze ale unor procese penale pentru fapte de corupție. Asta înseamnă că dacă ești inculpat, adică dacă s-a pus în mișcare acțiunea penală, nu mai poți ocupa funcțiile numite de ministru sau conducerea celor două Camere. Dacă ești trimis în judecată pentru fapte de corupție, de asemenea ești suspendat din funcțiile — din primele nu poți să fii suspendat, ci ești înlocuit — ești suspendat din funcțiile politice, dacă apare o condamnare în primă instanță, inclusiv din calitatea de membru de partid și, sigur, în cazul unei condamnări definitive, la fel pentru persoanele arestate preventiv își pierd funcțiile numite, funcțiile politice…” Întrebat ce se va întâmpla cu senatorul Dan Șova, Ponta a spus: Dacă adoptăm niște reguli, regulile sunt pentru toți și se vor aplica de la președintele partidului până la membrul de partid care s-a înscris azi. Dar uite că miercuri 26 martie, parlamentarii PSD au dovedit că li se fâlfâie de reguli și de  declarațiile președintelui lor, votând împotriva ridicării imunității lui Dan Șova.

Dovedind același miserupism politic, la Giurgiu, vicepreședintele Consiliului Județean, Cristian Marciu , membru marcant al PSD, deși a fost declarat incompatibil ( definitiv !), de către ANI, nu manifestă în niciun fel  dorința de a se clinti din această funcție. Asta deși  inițial declarase că dacă fata asta cu nume de alint, ANI, îl va declara incompatibil își da singur demisia … De unde însă atâta onoare dacă nu te-ai născut cu ea?  În concluzie  nu ne rămâne decât să ne resemnăm că trăim , cum spunea nenea Iancu, într-o soțietate fără prințipuri , care va să zică că nu le are!

(Cantidatu’)