Finalul lunii iunie este extrem de bogat în acţiuni pentru artiştii care frecventează structurile Centrului cultural local „Ion Vinea”, ne informează directorul instituţiei Virgil Peţanca.

Astfel: luni, 25 iunie, o delegaţie formată din 20 de artişti, cuprinzând dansatori, solişti instrumentişti şi meşteri populari, provenind de la Ansamblul profesionist de cântece şi dansuri populare „Doina Dunării” şi de la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale a plecat în Franţa pentru a participa la Festivalul Internaţional „Sărbătoarea Europei”.

Marţi, 26 iunie Fanfara din cadrul Orchestrei de suflători „Valahia”, dirijată de Marcel Peţanca, a asigurat ceremonialul de desfăşurare a acţiunilor prilejuite de Sărbătoarea Naţională „Ziua Drapelului”, acţiuni organizate de Primăria Giurgiu în Piaţa Tricolorului.

Vineri, 29 iunie, Orchestra de suflători „Valahia”, sub bagheta dirijorului Marcel Peţanca, împreună cu Formaţia de majorete, va susţine un microrecital de muzică de promenadă pe faleza Dunării, cu ocazia Zilei Dunării.

Manifestările prilejuite de această sărbătoare sunt organizate de Consiliul Local, Primăria Giurgiu, Administraţia Porturilor Dunării Flviale şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Giurgiu. În aceeaşi locaţie vor susţine micro spectacole şi soliştii de muzică populară Reta Baltag şi Nelu Chiripuci. Spectacolul de Ziua Dunării va fi completat şi cu evoluţia elevilor de la clasa de dans modern, a maestrului coregraf Tania Moga, şi de dansatorii de la Palatul Elevilor din Giurgiu. Pe scena amplasată pe Faleza Dunării vor evolua şi soliştii de muzică uşoară  de la clasa de canto a profesoarei Carmen Mihaela Peţanca.

Tot vineri, 29 iunie, ne spune directorul Virgil Peţanca, Taraful de muzică populară „Doina Dunării” este invitat să susţină un concert extraordinar în cadrul Galei Concursului Naţional „Lăutarii”, la Neptun, judeţul Constanţa. Cu acest prilej, tarafului giurgiuvean i se va înmâna şi Trofeul Concursului Naţional „Lăutari”, trofeu câştigat de reprezentanţii judeţului Giurgiu, aşa după cum aţi putut afla din ediţia noastră de săptămâna trecută.

Heliade CĂLIN