mugur-burcescuÎn urma rezultatelor dezastruoase pe care liceele din judeţul nostru le-au obţinut la examenul de Bacalaureat sesiunea de vară 2015, am dorit să aflăm care sunt părerile profesorilor privind faptul că judeţul Giurgiu s-a clasat pe ultimul loc din ţară în privinţa promovabilităţii. De precizat că la examenul din acest an cea mai controversată materie a fost limba română la care elevii giurgiuveni au obţinut notele cele mai proaste. Chiar şi cei ce au obţinut , de-a lungul celor patru ani de liceu, numai medii de 9 şi 10, ba chiar şi olimpicii s-au plâns anul acesta de notele obţinute. Iată motivul pentru care numai la Colegiul Maiorescu au fost depuse la această materie peste 100 de contestaţii.

Pentru a contura câteva explicaţii logice ale acestui eşec am stat de vorbă cu Mugurel Burcescu, profesor de Limba Română în cadrul Colegiului Ion Maiorescu, cel care era de părere că la Limba română, anul acesta trebuia să depună contestaţii o întreagă generaţie!

*** În numărul print al publicaţiei Jurnal giurgiuvean veţi găsi un material larg despre notele si mediile obţinute la BAC de către elevii din judeţul Giurgiu, explicaţiile acestui eşec date de către reprezentanţii IŞJ Giurgiu. Materialele vor fi însoţite şi de o scurtă declaraţie video a directoarei Colegiului Ion Maiorescu, Mirela Delea.

 

1 COMENTARIU

  1. Am avut curiozitatea sa urmaresc acest interviu luat domnului profesor chiar in fata intrarii principale a Liceului „Ion Maiorescu” ,si pot spune ca mi-a placut dezinvoltura ,precizia si argumentele domniei sale fata de problema BAC-ului de anul acesta.`Dar cine are timp si rabdare sa asculte un modest profesor de provincie,dar cu rezultate insemnate obtinute de elevii sai la olimpiadele nationale?Cine sa-l asculte ,”capitalistii” din capitala,adica jurnalistii de la televiziunile de stiri ,deveniti maestri in arta dezinformarii,zvonisticii si manipularii?Nu am observat ca vreo televiziune sa organizeze vreo masa rotunda ,patrata sau in colturi,despre aceasta sesiune a BAC-ului,fiindca sunt alte multe subiecte arzaroare la ordinea zilei!Atat de arzatoare incat ecranele sunt toata ziua galbene ,iar ceea ce scrie acolo cu litere mari si negre ,sunt fel si fel de lozinci,chemari,indemnuri si apeluri scrise de handicapati ,crezand ca cei din fata ecranelor,adica noi,suntem asemeni lor ,dar se inseala!Daca in tara asta sunt multi profesori asemeni celui de la Giurgiu inseamna ca mai exista o sansa pentru redresarea invatamantului!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.