Profesorul Ion Ghimpeţeanu este noul inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu

0
1313

Profesorul Ion Ghimpeţeanu, fost director la Liceul Teoretic „Nicolae Cartojan”, este începând de astăzi, 1 septembrie 2022, noul inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu.

L-am întrebat pe acesta despre onoarea, dar în același timp marea responsabilitate, de a prelua conducerea Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu și iată ce ne-a declarat:

Misiunea încredințată astăzi este una de mare onoare, care se va desfășura sub țelul unui managament profesional eficicent, transparent, cu toți factorii decizionali, dar și cu toți actorii din educație, mă refer aici la familiile elevilor, la comunitatea locală, la organele de poliție și jandarmerie, astfel ca eforturile conjugate să ducă la rezultatele așteptate de către toată lumea.

Vreau să consider că IȘJ Giurgiu va fi așa cum a fost și până acum, partenerul de nădejde al tuturor unităților școlare, fără discriminare, care să genereze un management eficient care să ducă la îmbunătățirea imaginii și la rezultate pe care toată lumea le așteaptă”.

Vis a vis de problema drogurilor care pătrund din ce în ce mai aproape de porțile școlii, noul inspector general al IȘJ Giurgiu, Ion Ghimpețenu ne-a declarat:

„Vin cu ambiții mari la inspectorat și cu un plan personal, încerc să realizăm o echipă, nu vin nici pe departe cu gânduri de înlocuire sau schimbare a nimănui, ci dimpotrivă, îmi doresc o relaționare consensuală cu întreaga echipă. Ne dorim să derulăm programe de informare cu Poliția, cu Jandarmeria, Poliția Locală și să derulăm mai multe programe de informare, de prevenire, să ne facem simțită prezența în școli, atât noi cei din conducerea inspectoratului general, dar și ceilalți inspectori, în toate școlile, nu doar la nivelul municipiului Giurgiu. Știu că ne luptăm cu acest flagel atât la nivel național, dar și internațional, dar sperăm ca eforturile noastre conjugate să atingă obiectivele propuse într-un procent cât mai mare.”

Numirea lui Ion Ghimpețeanu este venită cu ordin de ministru începând cu data de 1 septembrie 2022.

(Jurnal)