La doar 24 de ore după ce premierul anunţa că salariile din învăţământ nu pot creşte, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu solicita majorări cu cel puțin 70%.  Profesorii vor bani mai mulți chiar de la 1 octombrie al acestui an, odată cu creșterea salariilor  din sănătate.caricatura-20140902123626

 Liderii sindicali cer la rândul lor majorări substanțiale, după ce Guvernul le-a acordat lefuri mai mari celor din sănătate. Sindicaliștii din învățământ solicită măcar o majorare de 15% de la 1 octombrie,  aceeași dată când salariile medicilor vor crește cu 25%.

        Reprezentanții sindicatelor din educație urmează să negocieze în acest sens pe data de 15 septembrie cu premierul Victor Ponta, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației si Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor.

        La ora actuală, calculele sunt extrem de încurcate, mai ales că nu există o formă finală nici a Codului fiscal, nici a legii salarizării personalului bugetar. O majorare cu 15% a salariilor profesorilor va costa Guvernul circa 1,6 miliarde de lei, cât costă și majorarea de 25%, în cazul medicilor, pentru că în învățământ lucrează de două ori mai multe persoane ( peste 350.000).

        În legătură cu acest subiect, jurnaliștii publicației noastre s-au adresat liderului de sindicat din ”Liga Cadrelor Didactice” Giurgiu, profesorului Ion Trăistaru, care ne-a declarat: Cred că se va acorda această majorare, pentru că noua lege a salarizării este concepută inclusiv pentru profesori. Deocamdată, așteptăm negocierile cu Guvernul și apoi vom hotărî dacă suntem mulțumiți sau nu de rezultatul acestora.

(Teodora NICOLAU)

 

 

 

3 COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.