Sunt mari probleme cu asigurarea salariilor pentru unii profesori din şcolile din municipiu, a declarat miercuri, 26 februarie, primarul Nicolae Barbu într-o conferinţă de presă a Primăriei Giurgiu. Edilul a precizat: ”Nu mă voi implica deloc pentru rezolvarea acestei situaţii, întrucât cei din învăţământ s-au purtat cu noi ca ”Negrii pe plantaţii!” – atunci când le-am propus să unim două licee într-unul singur. Sunt costuri foarte mari cu salariile profesorilor, acolo unde numărul de elevi este insuficient. Sunt sigur şi excepţii, cazul Şcolii de Muzică ”Victor Karpis” şi a Seminarului Teologic, dar aici investeşte Ministerul.

În schimb, pentru celelalte licee statul nu dă bani, iar pe acestea nu le văd bine! La anumite şcolii, mai mult ca sigur că în martie profesorii nu-şi vor lua salariile! Nu mă interesează acest aspect – să meargă la Ispectoratul Şcolar al Judeţului Giurgiu întrucât ei s-au opus să unim cele două licee”.

Nu le voi mai da  nici un ban de acum încolo, a mai precizat primarul social democrat, Nicolae Barbu, fără să-mi demonstreze pe ce îl cheltuiesc! Inspectoratul Şcolar Judeţean ne-a spus atunci ”dacă vreţi aşa bine – dacă nu – nu!” M-am săturat ca noi să dăm banii … şi alţii să decidă cum vor ei!” Această problemă, a conchis Nicolae Barbu se întâmplă în şcolile unde nu se îndeplineşte costul/elev, iar ei nu au elevii necesari să asigure salariile pentru toţi profesorii.

Heliade CĂLIN