profesorii-protesteaza-in-fata-guvernului-sindicalistii-cer-demisia-executivului-si-salarii-mai-mari-375678***Ce revendică sindicaliştii giurgiuveni, alături de celelalte cadre didactice 

 Luni, 18 aprilie, la protestul din faţa Guvernului, au participat şi câteva cadre didactice din partea Ligii Cadrelor Didactice Giurgiu. Urmează organizarea unui miting, dar data acestuia se va stabili, la nivel naţional, în perioada următoare – ne-a declarat prof. Ion Trăistaru, lider sindical al LCD Giurgiu.

El ne mai preciza că:  La nivelul judeţului Giurgiu, doleanţele noastre sunt aceleaşi cu cele exprimate de sindicaliştii din toată ţara :  majorări salariale cu 35%, o lege a salarizării corectă în sectorul public, în condiţiile în care, în prezent, salariul mediu în învăţământ este cu aproximativ 45% mai mic decât cel din administraţie şi ordine publică, şi reprezintă doar 25% din salariul magistraţilor. De asemenea, solicităm decontarea integrală a navetei, prevenirea agresiunilor fizice şi verbale asupra personalului didactic şi, în general, o mai buna finanţare a sistemului de educaţie – mai spunea prof. Trăistaru.