Profesor: ”Care este rolul programului Săptămâna Altfel, în afară că părinții și profesorii cheltuiesc bani ?!”

0
1012

Un comentariu al unui profesor, pe o rețea de socializare, ne-a atras atenția prin justețea argumentelor exprimate.

Am ales să mergem într-o zi, la Grădina Botanică. Cu o zi înainte, un elev mi-a scris că nu poate merge. L-am întrebat de ce? Mi-a răspuns că mama lui nu a luat încă salariul și nu ar vrea să își dea și ultimii bani. I-am spus că plătesc eu.

Acum aș vrea să întreb pe domnii din minister, care e rolul acestei Săptămâni în afară că părinții și profesorii cheltuiesc bani?! Probabil mai vin niște bani la buget.

An de an ni se bagă pe gât ”Săptămâna Altfel”, ”Săptămâna Verde”, procese verbale, fișa de activitate, raport final, poze care reprezintă dovezile că am făcut activitatea, acorduri de la părinți. Consumăm hârtie într-o săptămână cât nu consumăm în 3 luni. În Săptămâna Verde vom face aceleași raportări, aceleași hârtii.

Așa salvăm noi mediul, domnilor din minister? Vreau să fiu profesor la clasă, să predau, pentru asta m-am pregătit în facultate, nu să îmi plesnească creierii inventând activități, excursii și să fac zeci de raportări,  zilnic, tăind copaci și prefăcându-mă că salvez mediul în ”Saptamana Verde” – a mai notat profesorul nostru, indignat de acest experiment eșuat al Ministerului Educației, ce provoacă , după cum constatați, nemulțumire și frustrare atât în rândul profesorilor, dar mai ales în rândul părinților și elevilor.

(De la cititori A.M.)

 

**Programul național Școala Altfel 2023 se desfășoară în perioada 27 februarie – 16 iunie 2023, pentru cinci zile consecutive lucrătoare, a căror planificare rămâne la decizia unităților de învățământ.