Prof. Ion Ghimpețeanu, insp. general al IȘJ Giurgiu: ”Rezultatele obținute la probele scrise de la SIMULAREA examenului Național de Bacalaureat – 2023, sunt într-o creștere față de cele de anul trecut!”

0
855

Inspectoratul Școlar județean Giurgiu, ne-a pus la dispoziție Rezultatele obținute de elevii din județul Giurgiu la  SIMULAREA  probelor scrise din cadrul  examenului  Național de Bacalaureat  2023, rezultate  ce au fost comentate, pentru ziarul nostru,  de către Inspectorul general al IȘJ, prof. Ion Ghimpețeanu.

Proba E.a) – Limba și literatura română: rata de promovare a probei este în creștere cu 15,21% față de cele de anul trecut (note mai mari sau egale cu 5): 69,55% față de 54,34% , în anul 2022.

De menționat că la această probă, un elev a obținut nota 10!

Proba E.c) – Proba obligatorie a profilului: rata de promovare a probei este în creștere cu 7,95% (note mai mari sau egale cu 5): 53,61% , față de 45,66%, în anul 2022.

Un număr de 4 elevi au obținut nota 10 la această probă!

Proba E. d) – Proba la alegere a profilului: rata de promovare a probei este în creștere cu 8,27% (note mai mari sau egale cu 5): 70,69% , față de 62,42% în anul 2022.

La această probă 9 elevi au obținut nota 10!

Întrebat cum comentează acest prim rezultat, înainte de examenul propriu zis, din această vară,  inspectorul general al IȘJ Giurgiu, prof. Ion Ghimpețeanu, ne-a declarat:

Este îmbucurător rezultatul. Am prezentat și în Colegiul Prefectural un punct  de vedere legat de faptul că am constatat o ușoară creștere față de rezultatele obținute anul trecut, rezultate care ne dau o speranță că la examenele propriu zise vom obține o creștere. În privința rezultatelor  obținute de elevii giurgiuveni la examenele de simulare la Evaluarea Națională și la BAC, constatăm o ușoară creștere, mai puțin la disciplina Matematică.

Creșterea mai mare am  constatat-o la Limba română, dar și la a treia probă de Bacalaureat. Avem speranța ca în vară, în urma rezultatelor , județul nostru să se claseze pe un alt loc decât pe ultima poziție.

În continuare vom monitoriza cu multă atenție întregul proces educațional…Este rezultatul unei munci de echipă, de monitorizare atentă  a pregătirii suplimentare pentru examenul  de Evaluare, respectiv Bacalaureat. Sperăm că și în perioada următoare unitățile școlare vor pune același accent sporit pe pregătirea suplimentară a elevilor, căci  de aici vin rezultatele. Noi am monitorizat chiar și ritmul de parcurgere a programei școlare, la clasă, cât și modul în care s-au pregătit copiii pentru aceste simulări. În concluzie sperăm ca în vară să înregistrăm o creștere în clasamentul național.

Întrebat care a fost materia preferată, aleasă de elevi, la ”proba la alegere”, a profilului, prof. Ion Ghimpețeanu ne-a spus: ”Aici oscilăm de la un profil la altul. În timp ce la profilul uman ponderea cea mai mare o are disciplina Geografie, cu cele mai multe opțiuni, la profilul real,  dintre matematică, fizică, chimie, biologie și informatică, pentru biologie se înregistrează cele mai multe opțiuni. 

Așa cum afimam anterior sper ca în vară  se va păstra acest trend –  a mai menționat Inspectorul general al IȘJ Giurgiu, prof. Ion Ghimpețeanu.

(Jurnal)