La sediul PNL Giurgiu, vineri, 17 august, vicepreşedintele Ionel Muscalu a atacat în mod pertinent mai multe subiecte de interes naţional şi internaţional. Cum era şi firesc, tema cea mai fierbinte a constituit-o referendumul din 29 iulie şi urmările sale. „Dacă referendumul s-a desfăşurat absolut normal, ceea ce a urmat după aceea şi ce se întâmplă în aceste zile este anormal, şi ne duce spre absolut şi spre Kafka, preciza vicepreşedintele Organizaţiei judeţene PNL Giurgiu, Ionel Muscalu. Când era preşedinte-jucător, Traian Băsescu mergea şi pleda la şedinţele CSM. Atunci bătea cu pumnul în masă şi îi ameninţa pe procurori, le dădea indicaţii cum ar trebui să funcţioneze şi îi anunţa cine şi ce poziţie ar trebui să ocupe. Acum, procurorii, la îndemnul său, anchetează liderii USL pentru că şi-au spus opinia şi pun întrebări despre anchetele pe care le fac procurorii în rândul bătrânilor de la sate! De ce CSM nu anchetează procurorii care îi hărţuiesc pe săteni? PDL şi Băsescu au lansat prin aceste acţiuni o temă periculoasă pentru democraţie, opunând libertatea de exprimare garantării independenţei Justiţiei. Aceste întrebări au fost puse, conform articolului 80 din Constituţie, de preşedintele interimar, care este mediator între puterile statului. Iar Justiţia este una dintre aceste puteri. Procurorii anchetează oamenii care au votat la referendum!

Ţăranii sunt luaţi de procurori şi puşi să jure cu mâna pe Biblie, pe stradă, pe capota maşinii, pe mai ştiu eu unde!” „Astăzi este mai rău ca acum 60 de ani, când s-au înfiinţat CAP-urile. Atunci procurorii îi anchetau pe cei care nu se înscriau în CAP. Astăzi îi anchetează pe cei care au votat la referendum! Diferenţa dintre procurorii de atunci şi cei de acum constă doar la îmbrăcăminte. Atunci purtau haine din piele, astăzi cămăşi albe! Toate anchetele se fac la ordinele cetăţeanului din garaj şi nu este bine. Oamenii, de frică, pe viitor, nu vor mai vota. Liderii, de frică, nu vor mai avea opinii. Abuzurile procurorilor îi sperie pe mulţi! Este absurd să anchetezi manechine, bătrâni şi…7,5 milioane de votanţi. Şi eu am votat, precizează vicepreşedintele Ionel Muscalu. Am luat şi soţia cu mine, ba am făcut presiuni asupra ei să meargă la vot. Mă autodenunţ!” Este absurd să pui oamenii să jure pe Biblie şi să spună cu cine a votat! Demersurile procurorilor îi va face pe oameni să nu mai voteze. Nu este normal să nu se ţină cont de opinia a 7,5 milioane de cetăţeni care au spus că Traian Băsescu trebuie să plece de la Cotroceni. Îşi închipuie Băsescu că aceşti oameni vor sta acasă şi vor accepta ca votul lor să le fie ignorat? Băsescu şi Codruţa Kovesi ar trebui să se gândească dacă au procurori suficienţi să oprească 7,5 milioane de oameni şi care să le înfrângă voinţa! Cei doi trebuie să oprească abuzurile procurorilor, deoarece şi abuzul lor în serviciu este la fel de grav ca orice abuz în serviciu, iar procurorii trebuie să înţeleagă că nimeni nu este mai presus de lege!- a conchis Ionel Muscalu.

Heliade CĂLIN

1 COMENTARIU

  1. Problema ar fi alta.De ce nu se intreaba acest politruc cum s-a ajuns la acest dezastru national cu repercusiuni, pe termen nelimitat,internationale.Demiterea Avocatului Poporului,mutarea M.O.la Guvern,schimbarea celor 2 presedinti ai camerelor Parlamentului,restrangerea atributiunilor CCR,modificarea Legii Referendumului si in sfarsit suspendarea Presedintelui sunt elemente la care dl.Muscalu (mai bine spus tov.)nu face referire.Mai bine ar preciza daca PNL-ul din care face parte este partid de dreapta sau STANGA?.Ce masuri de dreapta s-au luat in judetul cotropit de PNL in ultimii ani?.Dupa cate stiu judetul Giurgiu dupa evenimentele din 1989 a fost si este unul dintre cele mai sarace.De ce?Cine l-a oprit pe tov.Lucian Iliescu(comunist cu state vechi)sa modernizeze judetul.Tov Muscalu, spune-ne si noua,muritorilor de rand,cine sunt liderii PNL Giurgiu si persoanele din cercul lor de relatii.La final l-as intreba pe susnumitul daca la referndum se atingea pragul de 50,1% se mai ridica problema nr.de electori?.Toate erau bune si la locul lor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.