Prioritățile și ambițiile primarului comunei Adunații Copăceni, Ion Tache, pentru acest an…

0
320

ion-tache-830x422 

Serbarea Pomului de iarnă, organizată la finele anului trecut,  în comuna Adunații Copăceni, a adunat la un loc în sala cochetului Cămin Cultural , peste 200 de copii și părinții acestora, cu toții dornici să participe la petrecerea dedicată  lor de către inimosul primar Ion Tache. Ca de fiecare dată când  primul edil al localității pregătește astfel de surprize, nu au lipsit nici darurile . Fiecare copil prezent la întâlnirea cu Moș Crăciun a primit un cadou din partea Primăriei Adunații Copăceni  , respectiv din partea  primarului Tache . Spectacolul a fost asigurat de către binecunoscutul cântăreț Dinu Maxwel și soția acestuia, ce au susținut un recital extrem de apreciat de cei prezenți. Zilele trecute am poposit din nou în localitatea în care sperăm cu toții încă să fie cât mai curând construit un aeroport, după cum era planificat, pentru a sta de vorbă despre prioritățile începutului de an cu gestionarul comunei , primarul Ion TACHE.

Pentru început doresc să urez un an plin de împliniri cititorilor publicației d-stră, colegilor mei din Primărie și nu în ultimul rând consătenilor mei pentru care fac tot ce îmi stă în putință ca să nu îi dezamăgesc…În privința priorităților de început de an aș spune că vom continua proiectele demarate în anul care a trecut. În curând, dacă timpul de afară ne va permite, în satul Dărăști vom merge mai departe cu proiectul canalizării localității  urmând a da în exploatare primul after school la care vor învăța și lua o masă caldă pe zi, atât copiii din sat cât și cei din comună. Este un proiect cu care ne mândrim , o formă de educație ce  nu a fost implementată la acest moment în prea multe localități din țară.  Întrebat dacă această ”școală după școală” va fi și un fel de protecție socială pentru unii dintre copiii comunei, primarul Ion Tache ne-a spus: Evident că atunci când am propus ridicarea unei astfel de obiectiv  ne-am gândit la acest lucru. În acest sens deja am selecționat un lot de 16 tineri cu probleme sociale în familiile din care provin,  care vor fi atent îngrijiți… Primarul comunei Adunații Copăceni ne mai spunea că pentru a-i destinde pe copii, colaborează de ceva vreme cu o Fundație ( ”Cristian Hop”) , o verigă complementară a binecunoscutului lanț turistic ” Cristian Tour” . Fundația se implică de fiecare dată când este solicitată în a-i distra  pe copiii din Adunații Copăceni, organizând tot felul de activități cu caracter recreativ, ce au totodată menirea de a-i îmbogăți din punct de vedere al cunoștințelor generale – ne mai preciza primarul Ion Tache, sensibil, așa cum vă afirmam la început,  la nevoile tinerilor  din comună pentru cunoaștere, pentru studiu, dar și pentru  divertisment, pentru recreere.

 Un primar permanent aflat în căutarea  unor noi forme de emancipare a noii generații, care cu siguranță va mai avea multe de arătat și de ridicat în această comună la o aruncătură de băț de Capitală. Un primar la care de fiecare dată mergi și te întorci cu plăcere…Plăcerea de a sta de vorbă cu el, de a-l asculta povestind , de a-l privi cum țese în gând proiecte care cu siguranță vor deveni într-o zi realitate. Pentru că ambiția este una dintre marile sale calități… 

(TINCU Florian)