Acasă Actualitate Prin noul regulament al Primăriei Giurgiu, contribuabilul este ”condamnat la muncă în folosul comunității”!

Prin noul regulament al Primăriei Giurgiu, contribuabilul este ”condamnat la muncă în folosul comunității”!

0
Prin noul regulament al Primăriei Giurgiu, contribuabilul este ”condamnat la muncă în folosul comunității”!

Câteva articole din Noul Regulament privind „gospodărirea Municipiului”, aprobat recent de Consiliul Local Giurgiu, a creat un val de  nemulțumiri din partea multora dintre giurgiuveni, mă refer evident la cei care au luat la cunoștință despre noile prevederi. 

 

O serie de paragrafe ale regulamentului îi obligă pe cetățeni, fie că stau la case, fie că stau la bloc, să iasă  să măture și să curețe  apa/gheața/ zăpada de pe trotuare atunci când ele sunt acopertite cu așa ceva. În caz contrar își vor lua amendă.

Dezvoltând subiectul sesizăm faptul că în timp ce mitocanii aruncă la întâmplare hârtii, ambalajele unor produse alimentare, mucuri de țigări, coji de semințe, nefiind în niciun fel sancționați pentru asta, locatarii blocurilor vor trebui, atunci când vin după 8-10 ore de la servici să coboare pe trotuarele adiacente locuințelor, înarmați cu saci de gunoi, cu mături și mai ales cu răbdare, ca  să strângă gunoiul nesimțiților acestei urbe.

Iată cum Primăria le  oferă totodată și pensionarilor, un mod relaxant de recreere, mișcarea și munca în folosul comunității contribuind ( nu-i așa!), din plin, la starea lor de sănătate și la educarea spiritului prin muncă.  În acest timp cei condamnați la prestarea de munci în folosul comunității,  trag chiulul considerându-se…șmecheri! Evident cu acordul și complicitatea celor ce ar trebui să-i pună la treabă.

Dar nu ar fi fost mai simplu, mai comod și mai puțin umilitor să fie instalate peste tot în oraș, mult clamatele camere video, care să-i identifice pe cei care produc acest deranj?

Marți după amiază, în urma ploii căzute, trotuarele din fața farmaciilor adiacente Spitalului județean erau acoperite de apă. Cine se face oare vinovat că apa băltește în loc să se retragă în rigole? Tot cetățeanul? N-ar fi mai normal să le dăm amendă celor care au executat aceste lucrări de mântuială?

Foto 1

Crengile rupte ale copacilor (Foto 1), pândesc în multe zone ale orașului, trecătorii, obstrucționându-le căile de acces. Probabil că Primăria se așteaptă ca cetățeanul să se doteze cu un fierăstrău atunci când pleacă de acasă, pentru a nu avea surprize nedorite.

               

  Foto 2 

Cablurile rupte ale unor instalații (Foto 2), zac haotic de  luni întregi pe domeniul public, sau răsar din pământ, în diferite zone ale municipiului, fără ca cineva să ceară proprietarilor acestora să refacă circuitele sau să le izoleze, pentru a nu pune în pericol viața  vreunui trecător.  Cine se face vinovat? Cine ar trebui să intervină? Păi tot tu, cetățeanule… c-așa cere regulamentul! Bălțile cu noroi (foto 3) din fața platformelor de gunoi sau găurile din carosabil care ne distrug mașinile, de alea tot noi ar trebui să ne ocupăm?

Foto 3 

Un alt paragraf al aceleiași Hotărâri, solicită din partea cetățeanului grija pentru ”operațiunea de dezinsecție”. Da, este adevărat că multe din subsolurile de bloc sunt pline cu apă, locul ideal de înmulțire al țânțarilor. Dar nu din neglijența locatarilor, ci din cauza defecțiunilor instalațiilor apărute încă dinainte de anii 90. Așa cum au fost reabilitate termic mare parte din blocurile de apartamente,  la fel se putea institui în cei 34 de ani,  un program de salubrizare și dezinsecție a subsolurilor de bloc.

Se pare că nu va trece mult și ni se va cere, în contextul noului regulament, ca fiecare cetățean să dețină și câte un plici de țânțari pentru perioada caldă a anului în care acești mici vampiri devin extrem de agresivi.

 Dacă  ( așa cum se prevede în acest document), vom întreține gardurile vii și vom îngriji spațiile verzi, vom demonstra Primăriei Giurgiu că suntem cu adevărat niște cetățeni demni de taxele și impozitele pe care le plătim anual, pentru ca orașul să arate bine.

În acest fel Poliția locală ar putea fi desființată, ca și o serie de alte societăți subordonate Primăriei ce aveau în atribuții toate cele amintite mai sus, iar în  acest mod s-ar putea face o economie substanțială la bugetul instituției, sub deviza: ”pentru noi, prin noi înșine”…cetățenii!

În consecință salariații Primăriei ar urma doar să supravegheze modul în care noi contribuabilii respectăm atribuțiile noului Regulament.  Între o cafea și o țigare, spre a combate birocrația și sedentarismul, funcționarii vor  purcede la observații în teren, în timp ce își vor face aprovizionarea pentru acasă. În felul acesta dovedindu-ne cât de mult țin la eficientizarea activității lor.

Totodată, la rândul nostru, propunem să fie instituit programul civic, local: ”Nu te supăra Frate” conform căruia Primăria să  aplice amenzi  usturătoare oricând și oricui, după principiul: ”Pentru că așa vrem noi!”

În discuțiile avute cu o serie de cetățeni, la scurt timp după aprobarea  Regulamentului, aceștia ne spuneau că dacă noii consilieri locali vor continua să aprobe asemenea regulamente, la următorul mandat n-ar fi exclus ca să-l voteze ca primar pe clopotarul de la Ceair, iar din listele cu consilieri să confecționeze cornete pentru semințe, în stil origami!

Și Doamne ferește, ca tot din dorința de răzbunare a cetățenilor, așa cum s-a întâmplat la recentele alegeri prezidențiale, să apară și pe la noi un Călin Georgescu, neaoș!

(N. Suferitu)

Materialul de față este… pe alocuri, un pamflet și el trebuie tratat ca atare!

 

VREMEA

Giurgiu
nori împrăștiați
10.3 ° C
10.3 °
10.3 °
67 %
5.9kmh
40 %
mar
10 °
mie
11 °
joi
12 °
vin
10 °
sâm
6 °
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com