Noul lider al rromilor din Giurgiu, Viorel Stoica, pe care mulţi îl cunosc sub numele de “Lelele”, cel ce de curând tocmai a resuscitat Asociaţia celei mai numeroase minorităţi din municipiul şi judeţul Giurgiu, ne declara zilele trecute că, pentru a nu fi bănuit de jocuri politice, în data de 6 martie a demisionat din Partidul Democrat Liberal Giurgiu, în care era membru.

“Mulţi s-au grăbit să spună că am preluat această funcţie tocmai pentru a-mi ajuta partidul din care făceam parte. Nimeni n-a crezut, sau probabil s-a prefăcut că nu crede, că pot face distincţie între a fi membru de partid şi a sluji interesele Asociaţiei unei etnii din care  şi eu fac parte. Iată  motivul pentru care am hotărât să optez doar în a gestiona problemele Asociaţiei şi nimic altceva.”

Şi Stoica Viorel chiar a făcut-o mai bine ca oricine altul până acum, de vreme ce doar în două luni, Asociaţia a reuşit să atragă în rândurile ei peste 2000 de membrii cu adeziune. Stoica a înţeles totodată că Asociaţia trebuie să rezolve în mod real problemele ţiganilor, de aceea el s-a implicat personal în rezolvarea unor situaţii dificile  ale multora dintre familiile de ţigani din municipiu, urmând ca într-un viitor apropiat  “beneficiari ai acestor ajutoare să devină şi rromii din localităţile judeţului”- după cum ne declara.  Prim vicepreşedintele Asociaţiei mai preciza faptul că de când a preluat Asociaţia, primeşte permanent ameninţări atât din partea unor politicieni locali, dar şi din partea reprezentanţilor unor instituţii locale ce în loc să-l sprijine în soluţionarea problemelor grave cu care se confruntă majoritatea ţiganilor din municipiu şi judeţ, îl şantajează. “De aici şi interesul mare al unor partide, respectiv al unor  politicieni, pentru această Asociaţie”, mai spunea Viorel Stoica.

Florian TINCU