Primul Târg de cai din județul Giurgiu, a fost organizat de Duminica Floriilor, în comuna Slobozia, din inițiativa primarului Florin GHEONU! (Galerie FOTO)

0
2608

Primăria comunei Slobozia a organizat, duminică, 9 aprilie, de Florii, tradiţionalul Târg de CAI, un eveniment deosebit, cunoscut în toată România, mai puțin însă la noi, în sudul țării, ce a reunit zeci de crescători şi  cele mai frumoase exemplare de cai atât din Giurgiu, dar mai ales  din ţară, și chiar din străinătate.

După eveniment, am stat de vorbă cu primarul Florin Gheonu care ne-a oferit mai multe detalii despre acest adevărat spectacol cabalin.

Mă bucur că au venit atât de mulți proprietari de cai din toată țara, inclusiv din Ungaria. Au fost circa 300 de proprietari de cai, care  au prezentat publicului adunat duminică, la Slobozia nu mai puțin de 700 de cai, din cele mai reușite exemplare, în special din rasa Frizianul olandez.

Din păcate această tradiție a Târgului de cai nu este încurajată la noi în zonă. Pe 23 aprilie acest Târg se ține la Trei Movile  în Bucovina, unde și eu am sunt unul dintre  invitații de onoare, apoi la Junii Brașovului, unde, la solicitarea d-nei Deputat Alexandra – președinta organizației OFSD Brașov , vom duce și noi acolo un cal , un friz frumos…

Aș mai vrea să menționez că peste tot în România se țin Târguri de animale, de la cai, la porci, găini, viței și orice animal ce are țăranul de vânzare …merge cu el în Târg Nu sunt restricții, , numai la noi , în zonă sunt restricții fel de fel.controale . Vin bucureștenii la Călugăreni în coloane de sute de mașini  să cumpere o găină să își ia un porc, un miel, nu poate, că nu li se dă voie crescătorilor de animale… La noi apar ba restricții din cauza pestei porcine, ba  restricții la găini,  de gripă aviară și tot așa…

Primarul Florin Gheonu ne mai spunea că Târgul de CAI, de duminică, din Slobozia, a fost la prima sa ediție și că speră ca această tradiție să fie continuată pe viitor, domnia sa fiind inițiatorul acestei acțiuni ce s-a bucurat de o imens de mare participare .

La eveniment au fost prezenţi şi deputaţii PSD de Giurgiu, Marian Mina și Cristina Elena Dinu, dar şi liderul TSD Giurgiu, Dragoş Udvuleanu. Aceştia l-au felicitat pe primarul Florin Gheonu nu numai pentru faptul că duminică acesta și-a sărbătorit ziua onomastică, ci și pentru  evenimentul de excepţie,  ce a constituit o mare reușită, așa cum au declarat cei ce s-au aflat la locul evenimentului.

(Jurnal