La trei luni după retragerea echipei de juniori I din campionatul naţional, handbalul masculin dă semne de viaţă la CS Dunărea. După un scandal-monstru iscat de plecarea unor handbalişti la Târgovişte, apele s-au mai liniştit, cel puţin deocamdată.

La invitaţia Handbal Club Ruse, două echipe de copii şi juniori ai secţiei de handbal a CS Dunărea s-au deplasat duminică, 10 ianuarie, în Bulgaria pentru două jocuri-test

Chiar dacă a fost prima ieşire “afară” a micuţilor handbalişti (şi practic cele mai importante meciuri susţinute până acum), elevii lui Relu Lixandru nu s-au lăsat intimidaţi de adversar decât în primele minute ale celor două jocuri-test.

Cu trei ani de handbal în spate şi puţini mai mari decât adversarii lor, juniorii IV bulgari s-au impus în faţa omologilor de la Dunărea Giurgiu cu 22-16. Antrenaţi de fostul internaţional bulgar Ilko Kantonov, juniorii IV bulgari au terminat anul trecut pe poziţia a 4-a în campionatul naţional bulgar.

În celălalt meci al zilei, grupa de copii (născuţi 1999-2000) a fost aproape de a învinge Dunav în propriul fief, cedând la limită, 13-14.

“Au fost două jocuri bune pentru pregătirea acestor copii, însemnând totodată o verificare a cunoştinţelor handbalistice. Sunt mulţumit de evoluţia sportivilor mei, au pus osul la bătaie şi au smuls ropote de aplauze” a declarat Relu Lixandru.

Conform acestuia, aproximativ 20 de părinţi ai micilor handbalişti giurgiuveni au ţinut să asiste pe viu la aceste meciuri inedite, reuşind prin prezenţa lor să insufle o mai mare încredere propriilor copii. Dacă înainte de dizolvarea echipei de juniori I, CS Dunărea se confrunta cu probleme legate de talie (pierzând câteva meciuri la masa verde în sezonul 2008/2009 datorită acestui aspect) de această dată Relu Lixandru se laudă că această problemă este rezolvată încă de pe acum. “Perspectivele sunt cu atât mai interesante cu cât dintre cei 17 jucători pe care îi avem la juniori IV, 7 dintre ei sunt jucători de talie, inclusiv portarul” a mai spus Relu Lixandru.

Pentru că tot a venit vorba de portar, trebuie spus că titularul Cezar Cosoi a fost remarcat de oficilaii formaţiei bulgare, care l-au felicitat în mod special după meci.

Nici picii de 9 şi 10 ani nu au fost uitaţi, mai ales pentru că au fost atât de aproape de victorie: “În prezent avem 13 jucători, foarte talentaţi, care se trag din familii cu tradiţie în sport. Spre exemplu, Cedric Danilof al cărui tată a evoluat la Timişoara, iar mătuşa a fost vicecampioană mondială la handbalul în unsprezece” a conchis Relu Lixandru.

Iată cele două loturi folosite de Relu Lixandru în partidele din Bulgaria:

Juniori IV (născuţi 1997-1998): Cezar COSOI şi Ciprian BOTNARIU (portari); Florinel BIVOLAN, Teodor ZAHARIA, Dănuţ POPESCU, Adam NĂSTASE şi Andrei MOŢEA (extreme); Cătălin FIERARU, Alexandru CRĂCIUNESCU şi Rafael PÂRVANA (centri), Rareş TĂNASE, Valentin DRAGNE, Marius DAIA, Rareş BORDINCEL, Marius VĂDUVA (interi), Gabriel DRAGOMIR şi Sebastian VASILE (pivoţi).

Copii (născuţi 1999-2000): Alexandru REPEZIŞ şi Cristian MIFTODE (portari); Mihai CĂLDĂRARU, Mihai CORNEA, Mihai MĂRGĂRIT şi Andrei GHEORGHE (extreme); Denis DINU şi Cedric DANILOF (centri); Marius BURADEL, Constantin LUNGU şi Răzvan BADEA (interi); Vlad SOARE şi Cristian ZLATE (pivoţi).

Bogdan VLADU