Primarul Nicolae Barbu răspunde celor care l-au acuzat că ar fi  folosit manifestarea de bucurie a susținătorilor echipei Astra, în scop electoral

2
125

barbu

Cu prilejul conferinței de presă din data de 4 mai, primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a vorbit despre recenta câștigare a titlului de Campioană a României la fotbal de către echipa Astra Giurgiu, subliniind implicarea municipalității în acest sens, în ciuda reacțiilor răutăcioase din partea unora, care ar fi  susținut faptul că Primăria nu ar avea niciun merit în sprijinirea actului sportiv local.

 

          Cele două galerii politice , una a lui Floricel și cealaltă a lui Vladu ( n.red.- Florian Nicolae și Vladu Alexandru) au ajuns să-mi ceară socoteală și au transmis pe site-urile de socializare că Barbu nu are niciun merit și că nu avea ce să caute la sărbătoarea suporterilor din piață. Păi, nu suporterii au stabilit locul! Știam că avem șanse foarte mari ca luni (n. red. – 2 mai) să fim campioni și, ca atare, ne-am luat măsuri din timp – vineri (n. red – 29 mai) ne-am întâlnit cu reprezentanții Jandarmeriei, ai Poliției Locale și cu cei de la Circulație și am stabilit locul de întâlnire. Nu-l puteam stabili aleatoriu, ci era necesară o zonă organizată, unde suporterii să poată sărbători fără să creeze disfuncționalități în oraș. Și am căzut de acord ca locul să fie esplanada din fața Teatrului ”Tudor Vianu”. Nu am făcut asta ca să-și facă primarul campanie sau să iasă în piață să facă baie de mulțime. Și acum venim și arătăm că nu are niciun merit primarul…, a mai declarat edilul.

astra-campioana-1

         

 Totodată, acesta a întărit faptul că de când a devenit primar, municipalitatea a susținut echipa de fotbal Astra Giurgiu și a încercat să-i creeze condiții cât mai bune de dezvoltare: De când am devenit primar, am sprijinit tot ceea ce a însemnat modernizarea stadionului ”Marin Anastastasovici” de către Ioan Nicolae, în cadrul acelui contract de asociere prin care Primăria nu plătea nimic, iar cheltuielile de întreținere se deduceau din contribuția noastră, făcând posibil ca această echipă să joace pe stadionul municipalității și să nu fie nevoită să-și construiască alt stadion. (…) Mi-am dorit, legal, să sprijin această echipă. Nu am investit bani, nu am dat bani negri, doar am întreținut baza care aparține Primăriei, dând posibilitatea acestui investitor să-și recupereze investiția folosind terenul gratuit. Jucătorii au avut spațiu bun de meci, de antrenament, de recuperare. Cred că suntem singura primărie din țară care a încheiat un asemenea tip de parteneriat, iar rezultatele s-au văzut, a conchis primarul Nicolae Barbu.

(Teodora Nicolau)

2 COMENTARII

  1. Noroc că Giurgiu este un oraș ceva mai mic decât Craiova,unde Lia Olguța,primărița de 1,50 m înălțime a fost purtată cu cătușe la mâini că ar fi câștigat capital de imagine prin reabilitarea fațadei unor clădiri din Centrul Istoric! Noroc și pentru faptul că Domnul Barbu și municipiul Giurgiu nu constituie probabil o miză prea mare pe tabla de sah a celor care trag sforile și parcă vor să ne convingă de faptul că mergem degeaba la vot!