Primarul Nicolae Barbu explică cine se face vinovat de problemele ivite la digul de pe Canalul Cama! Edilul ne asigură că ”investiția este protejată”…!

1
107

camaSolicitat, în cadrul conferinței de presă a PSD din data de 10 martie, să realizeze un scurt istoric al derulării lucrărilor pentru construcția hidrotehnică de pe Canalul Cama, primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat: În anul 2013, am depus acest proiect european pe Programul Operațional de Pescuit. Tot în 2013, am demarat procedura de a face un proiect de ape menajare hidrotehnică în zona respectivă. În 2014, am aprobat Programul Operațional de Pescuit, iar în 2015 am demarat lucrările. În tot acest timp, s-a lucrat pentru acea construcție hidrotehnică pe Canalul Cama, care avea termen de finalizare în primăvara acestui an, dar toate lucrările grele, de infrastructură, trebuiau făcute în 2015. Au fost alocate aproape 17 miliarde din bugetul Primăriei – fonduri necesare realizării investiției. Acel constructor care a câștigat licitația, datorită faptului că nu avea experiență în construcțiile hidrotehnice, s-a asociat cu alți constructori cu experiență. Din prima zi când a venit, a zis că e prețul prea mic, deși așa licitase… Apoi, au zis ba că nu e bun pământul, ba că nu au de unde să-l ia… În luna septembrie 2015, am început să-i somăm că va fi pus în pericol proiectul dacă nu termină lucrarea la timp, iar eventualele pierderi și prejudicii pe care le vom avea, le vom îndrepta împotriva lor. În noiembrie, ne-au anunțat că nu mai fac lucrarea, motivând condițiile meteo care vor apărea pe timp de iarnă, și că o amână pentru anul viitor. (…) Vorbim despre o firmă care nu a decontat o factură în 6 luni de zile, ce pretenții să mai avem?! Și atunci, am delegat ADPP-ul să înceapă să consolideze acel dig. L-au consolidat, însă creșterea apei a fost foarte mare și bruscă… 

          În ceea ce privește situația actuală în care se află zona Canalului Cama, Barbu a precizat: Se lucrează cu cei de la Apele Române, care ne asigură sprijin tehnic și logistic, cu Prefectura, care ne sprijină prin cei de la ISU și de la Jandarmerie, ADPP-ul lucrează cu tot personalul, cei de la Giurgiu Servicii Publice trimit zilnic din personal pentru a ne ajuta… Vom vedea ce se va întâmpla… Oricum, investiția este protejată. Am realizat două diguri, iar între acestea avem 2 motopompe care evacuează apa forțat. Nu sunt probleme de penalități foarte mari, pentru că acele 7 ziduri sunt din beton armat și apa nu a intrat decât 5-6 cm în interior. Problema este că am intrat în primăvară fără să  finalizăm  investiția, astfel încât la vară să fi avut confortul asigurat pentru a desfășura activitățile propuse…, a mai spus edilul.

(Teodora NICOLAU)

 

1 COMENTARIU

  1. Primarul Manager, zice ca na mancat usturoi, nici gura nu-i miroase. Din biuta de langa magazinul Lidl a carat toata vara lui 2015 pamant la canalul Cama pt. dig,, iar din luna septembrie 2015 a carat pamantul inapoi. Ati vazut ce frumos s-au scalpat copacii in oras. Gurile rele spau ca lemnele rezultate din urma scalparii copacilor se dau romilor sa-l voteze.