nicolae_barbu_350205001 

A fost vânzoleală mare în Municipiul Giurgiu săptămânile trecute, a declarat printre altele în conferința de presă de la Primărie miercuri 19 august primarul Nicolae Barbu, subliniind faptul că, din păcate unii au încercat prin acest subiect să obțină capital politic în mod josnic.

Acțiunile unor astfel de oameni au avut după părerea mea un efect invers – de bumerang! Din acțiunile lor neprincipiale am avut  câștig de  cauză, până la urmă, tot eu! A prins poanta cu … ”DOREL”, a declarat Nicolae Barbu doar în prima fază, dar apoi o persoană pe care o evacuasem legal a dat un interviu edificator! … Dar din păcate pentru presă era  o știre falsă! Am cerut deja celor de la România TV, care au ținut toată ziua pe ”burtiera ecranului” o știre falsă, să-mi pună la dispoziție toate înregistrările și până acum nu mi le-au dat! Au ținut această știre în mod inexplicabil, deși eu într-un interviu explicasem situația reală! Repet, încă odată, pentru toată lumea că blocul D, care a fost demolat din greșeală era nelocuit de peste un an! Îi voi întreba sigur în instanța civilă de ce au dezinformat populația țării? Vom merge pe toate căile lege, începând cu CNA. Îi vom identifica pe toți cei care au făcut declarații mincinoase și ne vom îndrepta în civil împotriva lor, și le vom cere daune financiare imense. Nu vom merge în instanță cu cei care ne-au denigrat pentru a le cere 3 lei despăgubire, ci le vom cere sume foarte, foarte, mari, în așa fel încât să plătească și urmașii lor nu numai cei vinovați acum!!!”

… ”Și în presa locală, a mai declarat Nicolae Barbu, s-au spus foarte mute lucruri romanțate despre acest subiect! Deși, nu suntem în campanie electorală suntem foarte răi! Constat că nu se mai respectă nici deontologia profesională. Dacă, în timpul alegerilor locale din 2012 puteam înțelege totuși modul josnic în care am fost terfelit de unii jurnaliști locali, acum nu mai pot accepta acest lucru! Atunci, după alegerile locale cei mai păgubiți au fost doi ziariști locali. M-am întrebat cine i-a pus să facă acest lucru și am mers în instanța civilă și le-am cerut daune morale de 100.000 de euro. Când au văzut că nu i-a mai apărat Lucian Iliescu au venit la negocieri! Am semnat o înțelegere că nu vor mai repeta acest lucru, și nu vor mai scrie niciodată neadevăruri pentru că altfel vor plăti și această sumă, doar așa am renunțat la proces! … Acum, se scrie în presa locală un articol de genul: ”Cum fură liderii PSD un milion de euro?!”. Se scriu numai răutăți … licitația de la Piața de Gross a fost câștigată de o firmă foarte mare. Iar când este vorba de fonduri europene nu te poți juca cu ele, cum cred unii! Îi voi acționa pe cei care au scris acest lucru în instanța civilă, ca să demonstreze cum fură liderii PSD un milion de euro!…Să demonstreze acest lucru pentru că altfel vor plăti!”

… Dacă nu aveți subiecte de presă pentru că este vacanță, a conchis primarul manager Nicolae Barbu, fiți deștepți și nu scrieți doar așa ca să fie scris! Ziceți și voi că: … am aflat pe surse, am auzit din zvonuri, se aude că, s-au faceți așa cum făceau cândva cei de la CAȚAVENCU!

Mai sunt cel puțin 8-9 luni până când va începe campania electorală pentru alegerile din 2016 și atunci vom ieși cu cuțitele pe masă! Până atunci, să știți că am ”luat” și toate emisiunile televiziunilor locale la puricat și voi face și cu ele la fel! Nu poți face zob pe nimeni fără să-i ceri cel puțin dreptul la replică!

 (A consemnat, Heliade CĂLIN )