Primarul Municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, răspunde întrebărilor privitoare la situația celor 13 autobuze ale TRACUM, garate în Zona Liberă!

0
876

Invitat în cadrul emisiunii ”Audiența”, a postului local de televiziune,  primarul Municipiului Giurgiu,  Adrian Anghelescu a explicat în amănunt starea  celor 13 autobuze ce fac parte integrantă din proiectele de mobilitate urbană ce vizează coridoarele estic, central și vestic, ce zac în Zona Liberă, scoase din când în când la plimbare, probabil ca să nu ruginească.

Contrar informațiilor apărute în presă și anume că nu s-a dorit punerea în circulație a autobuzelor, primarul Adrian Anghelescu a relatat, cum s-a prezentat, în realitate, situația:

”Eu am acuzat tot timpul că aceste autobuze trebuiau să fie electrice și nu pe gaz comprimat natural, din perspectiva următorului fapt: În România există doar două stații de alimentare CNG. Acele stații au fost construite în urmă cu 4 sau 5 ani, iar între timp normele de autorizare și de funcționare au fost modificate. ISCIR-ul care este un organism ce autorizează, nu a scos nici până în ziua de astăzi normele acestora.”

Și cu  toate acestea, primarul Adrian Anghelescu a încercat să găsească soluții care să-i permită punerea în funcțiune a autobuzelor, după cum menționa:

”M-am gândit și am vrut să le pun în funcțiune, am împrumutat o stație mobilă ca să putem, totuși, să începem să funcționăm. Numai că tot ISCIR-ul și autoritățile nu ne-au permis acest lucru. Acum , această sarcină, de construcție a stației de reîncărcare îi aparține STRABAG, constructorul care a câștigat prin licitație, proiectul aferent coridorului vestic, în cadrul căruia este inclusă și stația”.

În același context  primarul Adrian Anghelescu a  precizat că și-ar fi dorit ca autobuzele să circule la acest moment  pe străzile din municipiul Giurgiu, pentru a nu fi nevoit să recurgă la diverse soluții pentru gararea acestora:

”Am mai primit acuze că aș avea o înțelegere cu prestatorul ”Liber Trans” (n.red.- actualul operator de transport în comun, din Municipiul Giurgiu). Acest operator se află dinaintea venirii mele ca primar și nu aveam altă soluție decât să propun consilierilor locali, să voteze din 6 în 6 luni, prelungirea contractului de delegare, sperând ca între timp să apară normativele de aplicare, sau cel puțin să ne lase să folosim stația mobilă, însă nu s-a întâmplat acest lucru.”

În acest fel primul edil a oferit  răspunsuri  și unor comentarii și acuze la adresa Primăriei, primite pe adresa  cotidianului nostru, Jurnal giurgiuvean.

 

(Jurnal)