Situată la jumătatea distanţei dintre Giurgiu şi Bucureşti, comuna Călugăreni rămâne un nume de referinţă în istoria naţională. Azi, localitatea care are în componenţă cinci sate, se află într-o continuă modernizare. Primarul comunei, Marin Voinea ne declara că după aproape un an şi jumătate de când a fost ales de cetăţenii comunei pentru a conduce destinele aşezării, continuă să materializeze promisiunile făcute de el în campania electorală: pietruirea drumurilor, refacerea iluminatului public, îmbunătăţirea procesului de învăţământ pentru elevii comunei, modernizarea târgului din comună. „La preluarea mandatului – ne spune edilul comunei – nu am luat însă în calcul, inamicul numit criză. E drept că, nu mă aşteptam la alocarea unui buget foarte mare care să ne acopere în întregime cheltuielile, dar sumele alocate sunt înjositoare, situându-se cu mult cub ceea ce speram să primim, bani insuficienţi pentru ceea ce ne-am propus eu şi echipa de consilieri locali.” Marin Voinea mai spunea că, multe din proiecte vor rămâne doar pe hârtie singurul, privilegiu de care se bucură în prezent comuna fiind târgul săptămânal încasările făcute de Primărie, revigorând palid bugetul local. „Sătenii îşi plătesc tot mai greu taxele şi impozitele, mulţi dintre cei care lucrau, au rămas din cauza crizei economice fără un loc de muncă, iar cei care trăiesc din munca pe câmp au fost grav afectaţi de calamităţi. Degeaba sătenii harnici şi au dorinţă de muncă, dacă nu sunt sprijiniţi”, ne mai spunea cu mâhnire primarul comunei. „Ce putem face cu aceste sume mici încasate la buget, când spre exemplu, comuna noastră are o serie de monumente istorice care trebuiesc puse în valoare pentru a atrage turiştii dezvoltând astfel agroturismul? Ştiţi câţi străini vin şi se interesează de cimitirul de cruci din piatră?”, ne mai spune primarul comunei, care ne spunea că, de curând a bifat totuşi cu succes două realizări: „Am reuşit concesionarea serviciului de salubritate, prin acest lucru protejând totodată şi mediul înconjurător prin închiderea gropilor de gunoi, precum şi proiectul depus pe Măsura 322 care a trecut de faza de conformitate”. În ciuda greutăţilor Marin Voinea rămâne un edil optimist care speră într-un viitor mai bun convins că va găsi soluţiile care să-l ducă la îndeplinire obiectivele propuse: „Doresc să mă bucur împreună cu sătenii mei de reuşitele noastre”, ne declara la finalul dialogului nostru, Marin Voinea.

Codruţa VITAN

1 COMENTARIU

 1. Va scriu in numele locuitorilor localitatii Uzunu din judetul Giurgiu cu privire la starea recenta a drumului din localitatea noastra, Drumul judetean 603.
  Din cauza faptului ca asfaltul acestui drum a fost turnat acum mai bine de 25 de ani, gropile nu au intarziat sa apara. In timp, primarii comunei Calugareni, comuna de care apartinem, au acoperit gropile cu asfalt tocat (provenit de la decopertarea soselei Bucuresti-Giurgiu) sau cu nisip. Nu insa gropile reprezinta problema.
  Marea problema a aparut in acest sfarsit de saptamana. In data de vineri, 13 noiembrie 2009, cateva utilaje, printre care am recunoscut si excavatorul primariei, au asternut pe portiunile cu gropi pamant galben de lunca. Cum era de asteptat, dupa primele picaturi de ploaie de duminica, pamantul imprastiat pe sosea s-a transformat intr-o pasta lipicioasa si foarte alunecoasa, o mocirla la propriu, care pune in pericol atat circulatia vehiculelor si a pietonilor, cat si siguranta simplului mers pe jos.
  Din cei 2,5 km de sosea aproximativ 70% din lungimea acestui drum a fost acoperita cu un astfel de pamant.
  Din doua lucruri rele preferam pe cel mai putin rau. Asader, vrem gropile inapoi decat acest noroi de care nu stim cand si cum vom scapa.
  Multumim din suflet pe aceasta cale domnului primar Voinea care a reusit sa isi bata joc de noi, tocmai acum in preajma alegerilor. Degeaba a trecut caravana PSD azi prin sat…..

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.