carapanceanu-740x450

 

 

Foto: Constantin Cărăpănceanu, un primar hotărât să nu se lase umilit de funcții  sau de instituții  cât timp  a fost ales de concetățeni și nu de susținătorii liderilor de partid !  

Majoritatea primarilor de comune cer celor de la Centru să aleagă între ei și senatorul PSD 

 Declarația proaspăt demisului Niculae Bădălău, președintele PSD Giurgiu, de joi 28 mai, într-o conferință de presă, conform căreia și alți membri ai PSD au demisionat sau vor demisiona , confirmă declarațiile făcute redactorilor noștri de câțiva primari de comune din județ. Ele au venit după ce miercuri 27 mai , la Mihăilești, un număr de 12 primari PSD s-au întâlnit la o discuție ce probabil a atins și sensibilul subiect al demisiilor lor din PSD Giurgiu la porunca liderului acestuia, Niculae Bădălău.  Unii dintre ei ne-au spus că întâlnirea le-a fost întreruptă în mai multe rânduri  de telefoanele de ameninţare ale liderului social democrat, venite pe linie indirectă  prin intermediul apropiaților acestuia.

Contactați la telefon de Constantin Cărăpănceanu, primarul comunei Ghimpați,  acesta ne-a confirmat că a fost unul dintre  participanții la întâlnirea de la Mihăilești . O întâlnire care – după cum ne mărturisea – avea să-i aducă și alte necazuri  în cursul zilei de joi 28 mai.  Primarul Cărăpănceanu ne spunea că solicitând Instituției Prefectului Giurgiu o întâlnire cu scopul consultării privind o  problemă  legată strict de comuna pe care o gestionează,  a avut surpriza de a fi refuzat. Cărăpănceanu  bănuia că de acest refuz ar fi vinovat chiar Niculae Bădălău ce i-ar fi dat  prefectei   ”ordin să nu îl primească”!  Primarul comunei Ghimpați ne mai spunea că ulterior Niculae Bădălău l-ar fi ameninţat prin telefon cu excluderea din partid, acuzându-l de trădare, și totodată  informându-l că este la curent cu întâlnirea de la Mihăilești.

Răzmerită în PSD Giurgiu

Neoficial se pare însă că Niculae Bădălău este îngrijorat de faptul că majoritatea primarilor , nemulțumiți de prestația și modul dictatorial în care conduce partidul , ar dori să treacă ”in corpore”  la alt partid . Asta însă doar dacă Bădălău, în ciuda declarației sale formale de joi,  va continua să conducă din umbră organizația.

Iată cum monștrii Ordonanței 55/2014 sunt pe cale să-și devoireze proprii lideri adică tocmai pe cei care i-au amăgit promițându-le marea cu sarea pentru ca ei să rămână la Guvernare. Ne bucurăm că publicația noastră a fost singura care a atenționat în nenumărate rânduri pericolul care îi paște pe primarii județului Giurgiu, anticipând acest moment ce va declanșa cu siguranță o criză de identitate și credibilitate  în interiorul  PSD Giurgiu. Precizăm că  PSD este la Giurgiu  organizația cu cele mai importante procente obținute de Victor Ponta  în  alegerile prezidențiale, meritul aparținând însă în exclusivitate primarilor de comune și  Ordonanței 55, și nicidecum liderului dictator, Niculae Bădălău, așa cum încercau să-l descrie susținătorii acestuia.

(Jurnal)