După ce primarul comunei Frăteşti, Marian Cărăţeanu, a fost acuzat de câţiva consilieri că a minţit cu neruşinare”refuzând  să ajute două fiice ale comunei” (Lambă Mariana şi Gheorghinaru Alexandra), cu un ajutor financiar care le-ar fi putut susţine pe acestea la cursurile  de pictură ale Centrului Cultural Ion Vinea din Giurgiu şi respectiv la cele de canto din cadrul Centrului de Conservare şi Valorificare a Tradiţiilor şi Creaţiei Populare Giurgiu,  iată că în sprijinul  primului edil al comunie a venit declaraţia directorului şcolii Frăteşti, prof. Sorin Şuler. Acesta nu numai că a infirmat faptul că, după apariţia articolului, primarul Cărăţeanu l-ar fi ameninţat atât pe el cât şi pe alte cadre didactice din şcoală, ci a ţinut să aprecieze sprijinul acordat permanent de acesta şcolilor din comună. Tot Şuler mai spunea că primarul i-ar fi aprobat chiar şi ajutoare materiale pentru 4 elevi talentaţi din Frăteşti, printre care se află şi cele două eleve, Lambă Mariana şi Gheorghinaru Alexandra, considerând că  directorul şcolii este persoana cea mai avizată de a solicita Primăriei  Frăteşti ajutor material pentru elevii merituoşi ce învaţă aici, şi apreciind că acest conflict iscat între consilierul PPDD, Victor Ioaniţescu şi primarul Marian Cărăţeanu, este unul strict politic, în care nu doreşte să fie amestecat, în niciun fel.

Între timp consilierul Victor Ioaniţescu a confirmat faptul că directorul Sorin Şuler ar fi făcut această solicitare de sprijin material pentru cele două eleve în data de 18 septembrie, Consiliului local Frăteşti, dar că în urma acestei cereri, cităm:  directorul Şuler a fost zdravăn urecheat de primar, care i-a reproşat că adresa trebuia făcută către el şi nu către membrii Consiliului. Până în data de 1 octombrie cele două eleve trebuiau să se înscrie la cursurile celor două instituţii amintite, din Giurgiu. De aceea eu am făcut propunerea ca şedinţa de aprobare a sprijinului material în valoare de 500 lei/pers.  să aibă loc în data de 27 septembrie, pentru a da posibilitatea părinţilor celor două fetiţe să le înscrie în termenul impus.

Dacă primarul a aprobat d-lui Şuler ajutorul materia la care face referire unde sunt atunci banii?  Eu ştiu că orice hotărâre trebuie aprobată mai întâi în Consiliu,  iar până la această dată nu a apărut nicio solicitare pe ordinea de zi, în acest sens. În concluzie am putea deduce că  minte primarul, dar minte şi directorul Şcolii din Frăteşti! – a mai spus consilierul Viorel Ioaniţescu.

T. Florian