Primarul comunei Florești-Stoenești, Constantin DUMITRU, răspunde spiritului gospodăresc al tinerilor, organizând campanii de ajutorare a celor nevoiași

0
202

Munca și spiritul civic trebuie răsplătite – scria recent pe facebook-ul său, primarul comunei Florești-Stoenești, Constantin Dumitru.

Așa cum ne declara personal, copiii din strada ”Cernele”, a comunei pe care o gestionează, au organizat de curând o acțiune de curățenie la părculețul dintr-o zonă a localității.

Copiii fac parte dintr-o parte a comunei pe care toți o cunosc ca pe cartierul Coreea. Copiii chiar se mândresc cu faptul că ei sunt cu totul altfel față de ceilalți, ei sunt coreeni – ne spunea primarul Constantin Dumitru.

În felul acesta ei au vrut să dovedească nu numai spirit gospodăresc, dar și respect față de comuna în care locuiesc, trăiesc și învață să își iubească locul nașterii lor– ne mai spunea primarul Dumitru.

La rândul meu le-am promis acestora, în semn de mulțumire și de apreciere, că Primăria  Florești Stoenești va dota părculețul comunei cu mobilier și un loc de joacă ce vor fi realizate  chiar din această primăvară – ne mai spunea Constantin Dumitru. Astfel vor apărea aici un teren, un tobogan și niște leagăne, unde să-și consume energia…

Primarul comunei Florești-Stoenești ne-a vorbit și despre o campanie de strângere de fonduri și donații de jucării și îmbrăcăminte pentru copii. Este o campanie realizată de trei domnișoare de la noi din localitate; două dintre ele studente, surorile Nicoleta și Cristina Dimitriu, iar alta învățătoare în localitate, Simona Dănăilă. Ele au realizat acest lucru și cu ocazia Crăciunului iar acum vor repeta acest lucru și de Paște, împreună cu Primăria comunei noastre. Noi vom pune la dispoziție spațiile,  dar vom dona și la rândul nostru, alături de ceilalți cetățeni, cât și instituția.

Întrebat către cine se vor îndrepta aceste donații, primarul Constantin Dumitru ne-a spus: „Ele merg de obicei către beneficiarii Legii 416, este vorba despre o listă întreagă cu familii nevoiașe și persoane cu handicap. De data asta însă am căutat cu toții familiile cu copii mulți de la nivelul comunei, stabilind împreună care sunt cazurile speciale”.

Din fericire pentru noi, suntem o comună bogată în care numărul cazurilor sociale nu sunt multe – ne mai spunea primarul localității Florești- Stoenești, Constantin Dumitru.

(Florian Tincu)