Primarul comunei Băneasa, Viorel Rotaru, demontează acuzațiile publicate în mediul on-line de adversarii politici

0
1273

Recent, în mediul on-line, mai exact pe pagina de socializare a celor de la USR, a apărut un text în care primarul comunei Băneasa, Viorel Rotaru, era acuzat de cheltuirea banului public într-o manieră iresponsabilă. Iată, mai jos, textul publicat de cei de la USR:

„Pe ce se mai cheltuie banii publici, prin contracte atribuite direct, fără licitație: Primăria Băneasa (jud. Giurgiu) a cumpărat 7 totemuri pentru semnalizare și informare la prețul de 29.400 RON și le-a montat, prin SC Servicii Comunale Băneasa SRL, la prețul de 41.303 RON. Montajul a costat cu 12.000 de RON mai mult decât produsele!!!

Tot Servicii Comunale Băneasa a încasat în 2020 suma de 90.000 RON pentru TĂIAT IARBA (4 contracte a câte 22.500 RON fiecare).

Și tot Servicii Comunale Băneasa a încasat 37.000 de RON pentru instalare mobilier stradal (bănci și coșuri de gunoi). Doar instalarea. Băncile au costat 259.000 RON (achiziții în 2019-2020). O fi comod să stai pe bancă la poartă și să te vaiți că nu ai gaze, apă curentă, trotuare, loc de muncă, școli sigure sau spitale decente?

Interesant este că deși societatea s-a înființat în 2012, abia de anul trecut a început să câștige contracte atribuite de Primăria Băneasa. Ne întrebăm care este interesul plimbării unor sume de bani de la Primărie către o societate ce execută lucrări la suprapreț. Retoric, desigur.”

Contactat telefonic de reprezentanții publicației noastre, primarul comunei Băneasa, Viorel Rotaru, a declarat:

„Am văzut și eu aceste lucruri în mediul on line, dar nu s-au spus cantitățile, nu s-au spus suprafețele…Cineva care nu este de meserie, și are doar o răutate acum, înainte de alegeri, face niște afirmații. Acum, firma cu care s-a lucrat este firma Primăriei, asociat unic Primăria Băneasa. Deci, Primăria nu putea să fure pe Primărie! Nu este o societate privată care să urmărească să facă profit. Este o societate a Primăriei, iar totemurile nu înseamnă doar niște bețe înfipte în pământ, înseamnă o structură din beton, o structură de cărămidă, montaj, transport și toate celelalte. Cine a ieșit în mediul on-line și a spus că e mult, când voi mai avea lucrări, îi caut pe dânșii, să vină să le facă! Repet! Nu vorbim de societate privată care să urmărească să facă profit. Și chiar dacă s-ar face profit, este profitul Primăriei! Banii revin tot în bugetul local al comunei Băneasa! NU văd problema!

Iar în ceea ce privește tăiatul ierbii, vorbim despre trei contracte, în care s-a tăiat iarba, timp de o lună de zile, cu patru oameni, peste 22500 de metri pătrați suprafață! În acești bani au intrat toate cheltuielile: combustibil, consumabile (fir, trimmer), salariile celor patru angajați…Numai la salariul minim pe economie, cum îi avem angajați, cheltuielile sunt de vreo 3500 de lei pentru fiecare. Și, să ținem o comună curată, să nu ne mănânce balaurii, având o comună mare, cu peste 10 km de Drum Național, cu drumuri laterale, curți ale școlilor, cu locuințe părăsite în fața cărora a trebuit să ne implicăm noi să facem curat, să îmi spună cineva dacă suma este chiar așa de mare! Sunt niște contracte scoase de pe SEAP, și, știți, că dacă sunt de pe SEAP, vorbim de transparență, nimic de ascuns! Iar în ceea ce privește mobilierul stradal, vorbim despre doi ani de achiziții, despre cheltuieli totale, și cu alte materiale, cu salarii…”, a încheiat primarul comunei Băneasa.

(Jurnal)