În perioada 10-15 noiembrie vor începe în Municipiul Giurgiu și lucrările de investiții din infrastructura străzilor Digului, Barbu Ștefănescu Delavrancea, Ion Luca Caragiale și Nicolae Titulescu (pe tronsonul Gării – Strada 23 august) – a anunțat edilul șef Nicolae Barbu , miercuri 7 octombrie, într-o conferință de presă.  În iarna aceasta vom face canalizarea pluvială și trotuarele, iar dacă timpul ne va permite vom intra și la infrastructura stradală.  Documentația tehnică este la validare la ANRMAP și urmează celălalte etape și  faze legale, sper să nu mai fie contestații așa cum n-au mai fost în ultima vreme. Tot în noiembrie, a mai declarat Nicolae Barbu, vom începe lucrările și la cele 9 locuri de joacă pentru copiii și 4 terenuri de sport. S-a finalizat deja proiectul și documentația și vom da ordinul de începere a lucrărilor, care trebuie să fie finalizate în primăvara viitoare. Dacă am începe aceste lucrări la primăvară, așa cum probabil susțin unii cârcotași, am ajunge cu ele în toamnă. Dar întrucât este nevoie de timp pentru organizarea licitațiilor și parcurgerea resturilor de etape am decis că este mult mai bine să demarăm această procedură încă din toamna lui 2015. 

Vine rândul șoselei Alexandriei 

Am dat deja ordin, a precizat Nicolae Barbu, de începere a lucrărilor și pe Șoseaua Alexandriei, și am stabilit cu constructorii să plece cu construcția trotuarelor de la Ramadan și până la Strada Mureș, întrucât Wirom a terminat aducțiunea de gaze, urmând ca până în februarie 2016 să o finalizeze până la Popa Florea – a mai precizat primarul municipiului.

Vine rândul amenajării parcărilor de cartier

  În această toamnă vom căuta în tot municipiul locuri în care să putem construi parcări. De ce? Pentru că de exemplu Cartierul Tineretului n-a fost gândit în anii 60-70 bine! Nimeni n-a prevăzut că într-un cartier muncitoresc se va ajunge ca într-o zi un muncitor să aibă o mașină! Acum zona este invadată pur și simplu de mașini cu număr de înmatriculare în Bulgaria! Cu oamenii de la Primărie și Direcția de Dezvoltare vom căuta locuri pentru care să construim parcări. Vom avea surse financiare și vom efectua și amenajarea peisagistică dintre aceste parcări și blocuri. Deci, vom construi parcări fără să distrugem zonele verzi existente.

 Garajele transformate în serviceăuri auto sunt în pericol!

 De asemenea, Primăria va verifica și toate garajele în care acum funcționează ateliere și service-uri auto sau crame – a mai spus primarul Barbu. Din 2016 vom face numai parcări de domiciliu, care vor fi închiriate prin licitație pentru intervalul orar 17.00 – 6.00, în rest parcarea fiind liberă pentru accesul oricărui autovehicul. Acest lucru se va întâmpla când vom avea parcările construite și monitorizate video. Prețul unei parcări de domiciliu va fi de 1,8 milioane de lei vechi pe an, preț stabilit pritr-o hotărâre de Consilu Local încă din anul 2010.

Heliade CĂLIN