729_1
Consilierii locali au votat în unanimitate proiectul de hotărâre inițiat de primarul manager Nicolae Barbu privind aprobarea apartamentării construcțiilor tip ANL C8 și C9 situate în intravilanul municipiului Giurgiu. 

Printre altele în expunerea sa de motive primarul municipiului a precizat: ”Este vorba despre blocurile C8 și C9 situate pe strada Petre Ghelmez. Pentru a putea fi vândute aceste apartamente trebuie înscrise mai întâi în Cartea Funciară și pentru asta este necesar să aprobăm azi apartamentarea blocurilor respective, construite prin ANL”.

Apartamentele urmează a fi vândute de către Primăria Giurgiu actualilor chiriași, a mai menționat Nicolae Barbu, conform Legii nr. 152/1998, actualizată și cu modificările ulterioare…

Pentru a putea demara acțiunea de vânzare a acestor locuințe, construite inițial pentru a fi închiriate de către tineri, este necesară înscrierea lor prealabilă în Cartea Funciară. Primarul Barbu preciza că procedura pe care o propune Consiliului  spre aprobare constă în efectuarea măsurătorilor cadastrale în vederea punerii ulterioare în vânzare a acestor locuințe. Până în acest moment, s-au depus la Primărie 2 sau 3 cereri de cumpărare de către actualii chiriași. Precizez – mai spunea Barbu– că acum acești chiriași au posibilitatea legală să își cumpere locuințele direct de la Primăria Giurgiu, fără a mai fi nevoie să apeleze la un credit bancar cu ipotecă, urmând să achite contravaloarea locuinței achiționate într-o perioadă de 15 -20 de ani, și cu plăta unui avans de doar 15% din valoarea apartamentului respectiv.

(Heliade CĂLIN )