Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu a declarat miercuri, 3 aprilie, în cadrul conferinţei de presă săptămânale că a atacat în justiţie, la Tribunalul Giurgiu, Hotărârea Consiliului Judeţean nr. 35, din data de 27.03.2013, solicitând suspendarea executării Hotărârii. Edilul municipiului a făcut referire la o serie de motive care au stat la baza acestei acţiuni în instanţă. În primul rând, primarul a declarat că această hotărâre nu a fost transmisă Instituţiei Prefectului, aşa cum specifică legea, pentru a putea intra în vigoare şi pentru a produce efecte.

Un alt motiv care a stat la baza atacării în Contencios Administrativ a fost acela al nerespectării principiului transparenţei, proiectul de Hotărâre fiind publicat pe site-ul Consiliului Judeţean Giurgiu  în data de 20 martie şi aprobat în şedinţa din data de 27 martie 2013, şi nu după 30 de zile,  cum era legal.

Primarul Nicolae Barbu şi-a argumentat gestul de contestare a bugetului şi prin faptul că Dumitru Gavrilă – vicepreşedintele Consiliului judeţean Giurgiu,  nu avea drept legal de semnătură şi că împuternicirea dată de preşedintele CJ, Vasile Mustăţea, trebuia aprobată în plenul Consiliului Judeţean, toate hotărârile semnate de vicepreşedintele Gavrilă fiind nule, în acest caz.

În consecinţă, Administraţia locală a cerut judecarea în regim de urgenţă, fiind aşteptată pronunţarea unei decizii săptămâna viitoare.

Carina Basescu