em-kopcakoe-derelict-vessel_article-main-imagePrimarul municipiului  Giurgiu, dorește să scape de toate bunurile inutile aflate în patrimoniul Primăriei și  care nu mai pot fi utilizate în niciun fel sau scop. Printre astfel de bunuri se numără și patru nave construite cu foarte mulți ani înainte de revoluția anticomunistă. Află în continuare cum a reușit pimarul manager să-i convingă pe consilierii municipali în ultima ședință ordinară să aprobe acest proiect de hotărâre, dar și cu ce preț se vor vinde cele patru nave.

Când s-a luat în discuție proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea Raportului de expertiză tehnică a celor patru nave fluviale aparținând primăriei în vederea casării și vânzării prin licitație publică deschisă, consilierul liberal Gheorghe Spoială a solicitat să se stabilească și un preț minim de pornire a licitației, în lei/tonă de oțel sau aluminiu, materiale din care sunt construite navele respective. Primarul Nicolae Barbu le-a precizat consilierilor locali că ”La   baza deciziei care se va lua azi stă în spatele ei Caietul de sarcini și Raportul de evaluare, și nimeni nu poate trece peste ele. Primăria nu le scoate la vânzare ca nave fluviale, ci ca fier vechi. Deci, valoarea lor o va da piața”.

În urma dezbaterilor pro și contra, consilierii locali au aprobat ca prețul minim de pornire a licitației publice deschise să plece de la 800 de lei/tonă de oțel (fier vechi) și 4.000 de lei/tonă de aluminiu. În concluzie,  Primăria Giurgiu va scoate la vânzare navele: VG 10 (construită în 1952, cu o greutate totală de 21 tone), M 834 (construită în 1970, în greutate de 33 tone), M 822 (fabricată în 1982, 23 tone greutate) și Barca cu motor D 110 (construită în 1960, 65 de Cai Putere și cu o greutate de 2,5 tone). Menționăm că toate navele menționate sunt în stare fizică cu uzură foarte avansată, uzură care nu mai permite efectuarea de reparații tehnice în vederea repunerii în funcțiune.

Heliade CĂLIN

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.