reabilitare-termica-bloc-glasul.ro_Primăria Giurgiu vine cu vești bune pentru giurgiuvenii care locuiesc la bloc și doresc să intre în programul de anvelopare pentru eficiența energetică gestionat de Ministerul Dezvoltării. Apelul de proiecte pe programul operațional a fost deschis, iar primăria este pregătita să accezese bani pentru giurgiuvenii interesați. Mai mult, municipalitatea va începe și o campanie de informare pe cartiere mai ales că apelul vine cu o serie de noutăți în favoarea beneficiarilor.
 Proiectul privind anvelorparea blocurilor, care va fi accesat în acest an, intră în Programul Operațional Regional, Axa 3, 2014-2020.
 În data de 15 martie a fost deschis apelul de proiecte, iar depunerea va fi permisă începând cu 15 mai, data limită fiind 15 noiembrie, după care urmează evaluarea și implementarea celor declarate câștigătoare. Proiectele privind eficiența energetică a blocurilor de locuit care sunt încadrate în clasa de risc seismic I au regimul minim de inălțime P+2, respectă cerințele de 2 treimi din numărul total de proprietari și depun documentația necesară, vor putea intra în reabilitare din 2017, împreună cu municipalitatea.
  Una dintre noutățile acestui apel este cea legată de categoria de persoane cu venituri reduse a cărei cotă de participare se diminuează, unitățile adminitrativ teritoriale putând acorda ajutoare de natură socială.
 După primul astfel de proiect implementat la Giurgiu și mai ales după această iarnă în care a fost demonstrată eficiența, tot mai multe asociații doresc să intre în acest proiect, fiind deja pregătite cu semnături și documente.