maidanezi caricatura botosaniAșa cum arătam în dese rânduri, una dintre problemele cu care se confruntă permanent municipalitatea , de mai mulți ani, este gestionarea câinilor fără stăpân.

 Deși în municipiul Giurgiu există un adăpost pentru câinii fără stăpân , din păcate el este populat la această oră, la capacitatea sa maximă. În urmă cu aproape doi ani, municipalitatea a încheiat un parteneriat cu un ONG din Germania și grație bunei colaborări cu acesta , condițiile din adăpost au fost încet, încet  îmbunătățite constant, urmând ca în viitorul apropiat să fie construit cu sprijinul aceluiași ONG un nou Centru pentru câinii comunitari, adăpost  cu o capacitate de 1.000 de locuri!
În ceea ce privește strângerea câinilor de pe domeniul public, administrația locală, prin societatea Giurgiu Servicii Locale, (serviciul de ecarisaj), a strâns în luna octombrie un număr de 52 de câini fără stăpân, din mai multe zone ale orașului ( ANL- Obor, zona Centru, Cimitirul Smârda, Camera de Comerț, Podul Bizetz, Spitalul Județean, B-dul Decebal, cartierul Policlinică, B-dul CFR, Piața Centrala, Parc Clopotari, str. Nicolae Titulescu, zona Penitenciar, Cărămidari). De la începutul lunii noiembrie și pana în prezent au fost capturati alți 17 câini comunitari din zona parcului Alei, liceele M. Nicolescu și N. Cartojan, Parcul Clopotari și ANL Obor.

Primăria Municipiului Giurgiu aduce la cunoștința cetățenilor faptul că pe site-ul instituției, sunt publicate zilnic date cu privire la situația capturării câinilor fără stăpân din municipiu, care poate fi vizualizată pe site-ul http://www.primariagiurgiu.ro

Vă reamintim că în publicația Jurnal giurgiuvean instituția amintită desfășoară de mai multă vreme o campanie de adopție a acestor câini de către giurgiuveni (și nu numai). Precizăm totodată că tot mai mulți giurgiuveni aduc la cunoștința municipalității, aproape zilnic,  prin diverse medii de comunicare, existența câinilor maidanezi într-un  număr crescut, pe domeniul public, în zone aglomerate, ori despre pui de patrupede, abandonați la tomberoanele dintre blocuri. După cum am fost informați  cu ajutorul lucrătorilor din serviciul ecarisaj se fac eforturi pentru  ca aceste animale sa fie ridicate  de pe stradă și duse în adăpost Însă pentru acest lucru este nevoie și de spiritul civic al cetățenilor iubitori de animale, de a nu-i mai abandona la tomberoanele de gunoi sau în diferite alte locuri din municipiu .

(Jurnal giurgiuvean  & Biroul de presă al Primăriei Giurgiu )

1 COMENTARIU