Primăria Giurgiu a recepționat  cele 13 AUTOBUZE alimentate cu gaz natural comprimat

0
580

 Joi, 4 ianuarie, reprezentanții Primăriei Giurgiu au recepționat cele 13 autobuze alimentate cu gaz natural comprimat (CNG), care vor intra în circulație în  primăvara acestui an.

Cele 13 autobuze, ridicate din Capitală,  au fost achiziționate prin intermediul a trei proiecte europene finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și vor intra în circuitul  sistemului public de transport în comun din municipiul Giurgiu.

Autobuzele sunt dotate cu sisteme inteligente de cumpărare/verificare a biletelor, a cartelelor și abonamentelor (sistem e-ticketing) cât și sisteme de monitorizare video.

Astfel giurgiuvenii vor beneficia de un  mijloace de locomoție   la standarde europene în ceea ce privește transportul în comun.

Proiectele de mobilitate urbană ce prevăd achiziționarea acestor autobuze sunt incluse în Strategia de Dezvoltare Durabilă a municipiului Giurgiu.

Valoarea totală a autobuzelor este de 17 milioane de lei, la care se adaugă suma de 2,4 milioane lei, reprezentând contravaloarea sistemului e-ticketing.

Tot în cadrul proiectelor de mobilitate urbană ce au drept scop asigurarea unui serviciu eficient de transport public în comun si îmbunatățirea condițiilor de călătorie, vor fi modernizate și stațiile pentru călători , dar și Autobaza.

(Jurnal)