În cele două luni ce au trecut de la alegerile locale, mulţi dintre giurgiuveni s-au întrebat ce fac noii lor aleşi dincolo de zidurile Primăriei Giurgiu. Publicaţia noastră a reuşit să îşi arunce ochiul său curios, pentru a vă  dezvălui câte ceva din proiectele noii echipe manageriale a Primăriei.

Zilele trecute ne-am întâlnit, pentru a doua oară în interval de doar o săptămână, cu viceprimarul municipiului Giurgiu, Vladu Alexandru, dornici de a afla dacă municipiul are în prezent proiecte pe cale de a fi derulate. Aşa am aflat de la viceprimarul Vladu că deja există propuneri de proiecte făcute către ministerul Dezvoltării şi Turismului.

“Prima propunere – ne spunea vicele – constă în realizarea unei platforme industriale destinată oamenilor de afaceri, în zona fostului Combinat Chimic Giurgiu- Zirom-SCUT. Am cerut deja fonduri pentru racodurile la utilităţi (canalizare, gaze, reţea de energie electrică, apă) şi pentru infrastructura rutieră. Toţi cei care vor dori să construiască ceva în zona amintită, vor primi nu numai aceste utilităţi, ci şi o serie de facilităţi la impozitele pe clădiri.

Un al doilea proiect solicitat este cel al realizării Centurii Municipiului, pe cele două segmente ale sale: Str. Gloriei (cu ridicarea unei Pasarele de trecere peste calea ferată din zonă) şi şos. Bălănoaiei- Ghizdarului-Sloboziei, până la racordul cu podul Bizetz.

Şi, în sfârşit, cel de-al treilea proiect, ce constă în programul de anvelopare (reducere a energiei termice în locuinţe prin izolaţii la clădiri), lucrări ce se vor face unitar, cu autorizaţii de construcţie pe fiecare bloc, şi care va cuprinde lucrări de amenajarea terasei, anveloparea exterioară, schimbarea tâmplăriei de lemn cu tâmplărie din PVC (inclusiv a balcoanelor), dar şi termoizolaţia parterelor, acolo unde există subsoluri, plus lucrări de înlocuire la pardoseală.

Pentru acest proiect 60% din fonduri sunt nerambursabile, fiind provenite de la CE şi Guvernul României, iar 40% sunt asigurate după cum urmează:

a) 30% Primăria Giurgiu, iar 10% asociaţia de proprietari,  dacă jumătate din familiile acelui bloc are un venit mai mic de 150 Euro /membru de familie.

b) 20% Primăria Giurgiu şi 20% asociaţia de proprietari dacă 50% din familii au venitul între 150 şi 300 Euro/ membru de familie;

c) 10% Primăria Giurgiu şi 30% asociaţia de proprietari dacă venitul celor 50% din locatari are un venit cuprins între 350 şi 500 euro/ membru. “

La întrebarea ce probleme se ivesc zilnic la Primărie, viceprimarul Vladu ne-a spus: “De exemplu astăzi (n.red.-joi 1 august), împreună cu Serviciul Tehnic al Societăţii “Apa Service” am inventariat, timp de 3 ore, toate alimentările cu apă şi canalizare ale “Apa Service”, identificând totodată lucrările problemă ce au rămas, în urma intervenţiilor executate de constructori. Avem gropi neasfaltate şi nebetonate în tot oraşul, pe care le-am defalcat pe fiecare constructor în parte, urmând ca în termen de 7 zile fiecare să execute aceste lucrări. Un lucru care până acum nu l-a făcut nimeni! Cei ce nu vor executa lucrările nu vor mai primi altele. O altă premieră este faptul că de acum înainte străzile vor fi predate constructorului cu un proces de predare primire, după ce în prealabil au fost curăţate şi măturate. La procesul verbal se vor anexa şi poze cu starea drumurilor la data predării. Cum va fi predată strada, aşa va trebui redată beneficiarului. Nu vom mai cheltui, noi, Primăria pe cărat moloz, pe îndreptat borduri sau pe măturatul străzilor”, a mai spus Alexandru Vladu, viceprimar al municipiului Giurgiu.

F.T.

3 COMENTARII

  1. Orasul arata ca dupa bombardament, neglijat complet ca si curatenie si intretinere spatii verzi ( trandafirii care sunt dealungul bdului Bucuresti nu au fost nici saptai nici udati aratand jalnic iar in parcul M. Viteazu toate sunt uscate Oare nu s-au gasit fonduri pentru intretinerea si udatul lor? Cum s-a gasit o suma imensa de sponsorizare a stadionului Astra si intretinerea si curatenia orasului abandonata?RUSINE! ne pare rau ca l-am votat pe Dl. barbu in care ne puneam sperante , a fost numai de fatada promisiunea lui. este in continuare in cardasie cu vechii consilieri locali.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.