reabilitare-termica-bloc-glasul.ro_În data de 7 aprilie, la sediul Primăriei Giurgiu, a fost semnat noul contract de finanţare europeană din cadrul programului Regio, de către directorul Agenţiei pentru Dezvoltarea Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat şi de primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu. La această şedinţă festivă a fost prezent şi viceprimarul Alexandru Vladu, alături de mai mulţi angajaţi ai Primăriei.

Obiectivul general al proiectului, ce are o durată de implementare de 8 luni, îl reprezintă creşterea eficienţei energetice a cinci blocuri de locuinţe din municipiul Giurgiu, iar valoarea totală a contractului de finanţare este de aproape 28 de miliarde de lei.

Cele cinci blocuri ce vor intra în programul de reabilitare deservesc 167 de familii şi sunt situate în cartierul Policlinică: A5 (Aleea Alexandriei), U2 (strada 23 August), F40 (strada 23 August), U30 (strada N. Titulescu) şi 32 (Aleea Alexandriei).

În acest sens, primarul Nicolae Barbu a precizat: Ne bucurăm că astăzi pornim un nou proiect cu finanţare europeană, pe care de altfel îl aşteptam de ceva timp şi pe care l-am început deja de anul trecut, prin studii de fezabilitate şi alte faze premergătoare proiectului. Sperăm ca în cel mult trei luni să începem reabilitarea efectivă a respectivelor blocuri, mai ales că în Primărie avem şi oameni specializaţi pentru aşa ceva; deci eu consider că suntem foarte pregătiţi pentru acest proiect – a concluzionat primarul Barbu.

Primul edil a mai precizat că lucrările de reabilitare, ce implică şi refacerea faţadelor blocurilor, vor conduce la îmbunătăţirea condiţiilor de confort termic interior pentru locatari şi la reducerea pierderilor de căldură şi a consumurilor energetice, precum şi a costurilor de întreţinere ale acestora pentru încălzire şi apă caldă menajeră.

Până în prezent, Unitatea Administrativ-Teritorială Giurgiu a mai obţinut, în luna august 2014, asistenţă nerambursabilă Regio pentru continuarea lucrărilor de consolidare a Colegiului Naţional „Ion Maiorescu”.

La nivelul judeţului Giurgiu, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013, au fost semnate 46 de contracte de finanţare, prin care au fost solicitate fonduri nerambursabile în valoare totală de peste 280 de milioane de lei.

Teodora NICOLAU

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.