Primăria Giurgiu a câștigat procesul intentat împotriva ADI! Nicolae Barbu și-a manifestat regretul că primarii s-au lăsat ademeniți de președintele Dumitru Beianu

0
177

nicolae-barbu-si-dumitru-beianu (1) 

          În cadrul  conferinței de presă susținută de primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, miercuri 4 mai, acesta a anunțat, printre altele, faptul că în data de 8 aprilie , Tribunalul Giurgiu a dat câștig de cauză municipalității, într-un proces intentat de aceasta împotriva Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Sănătate asigurată prin apă curată”.

          Barbu a explicat că procesul a fost intentat ca urmare a aprobării în mod ilegal a extinderii ADI-ului, în luna august 2014, pe vremea când președintele acestuia era Dumitru Beianu: Tot ce s-a întâmplat din august 2014, adică extinderea ADI-ului prin cooptarea a 27 de noi primării, buget, plan de investiții, lucrări, salarii decontate – toate sunt nelegale! Mie îmi pare rău că o parte din primari au fost ademeniți de Beianu la vremea respectivă și, prin acceptarea de noi membri în ADI, dumnealor au crezut că vor câștiga capital politic. (…) Au făcut ce au vrut, dar o să vină și o vreme a plății, pentru că atunci când iei decizii abuzând de puterea pe care o ai, s-ar putea să fie interpretate altfel, dacă acele decizii au creat efecte negative.

          Edilul a mai spus că pentru aprobarea extinderii ADI-ului, conform statutului, era necesară majoritatea completă, adică voturile tuturor celor 6 membri, în timp ce în cazul de față doar 4 au votat.

          Un alt aspect semnalat de primarul Barbu a fost legat de faptul că, în nenumărate rânduri, reprezentantul Primăriei Giurgiu a avertizat că odată cu extinderea Asociației, șansele ca prețul unui metru cub de apă potabilă și apă uzată să crească. Acest lucru s-a și întâmplat, de altfel, odată cu ședința din 26.09.2014, când s-a dat avizul de principiu pentru majorarea de la 5,71 la 6,82 lei/mc.

(Teodora Nicolau)