Primăria comunei Adunații Copăceni și-a recompensat elevii premianți la Concursul Județean de muzică „Euterpe”

0
363

Elevii din comuna Adunații Copăceni care au participat la Concursul Judeţean de muzică „Euterpe” desfășurat la Căminul Cultural din Brănești în data de 28 mai s-au întors cu un binemeritat loc doi, iar Primăria comunei Adunații Copăceni a considerat binevenită recompensarea acestora cu premii constând în bani, încercând astfel a încuraja și alți elevi să obțină rezultate excelente în tot ceea ce fac, fie că e vorba de școală sau orice alte activități educativ-muzicale.

Concursul s-a adresat tuturor elevilor pasionaţi de muzică cu vârste între 6-18 ani (cu excepţia elevilor din şcoli de muzică şi licee de specialitate).

Concursul s-a desfăşurat pe grupele de vârstă astfel:

• Primar: clasele CP-IV (6-10 ani);

• Gimnaziu: V-VIII (11-14 ani);

• Liceu: IX-XII (15-18 ani).

La a doua ediție a acestui concurs au participat elevi din șase județe din sudul țării, printre care și județul Giurgiu, concursul cuprinzând următoarele secţiuni de muzică:

• muzică uşoară (muzică de divertisment, pop, rock, disco, folk, jazz etc.);

• muzică populară;

• muzică religioasă;

• muzică clasică/cultă

Copiii premiați au fost descoperiți și antrenați de profesoara de muzică Elena Soare pe care am întrebat-o câte ceva despre copiii premiați la „Euterpe”: „Sunt niște copii minunați, dornici să se antreneze. I-am descoperit de vreo doi ani, dar din păcate pandemia ne-a ținut departe de participarea la concursuri și festivaluri muzicale. Un lucru important este și faptul că părinții le sunt alături și îi încurajează în tot ceea ce fac.”

Despre planurile de viitor, profesoara de muzică, Elena Soare, ne spunea că dorește înființarea unui cor cu peste 20 de copii din satul  Adunații Copăceni, dar și din satul Dărăști cu care dorește să participe la diverse concursuri muzicale.

Îi dorim mult succes doamnei profesoare în tot ceea ce își propune să realizeze, nu înainte de a spune că acolo unde există pasiune și dorința de a schimba lucrurile, nu contează dacă locul se cheamă „SAT” sau „ORAȘ”.

Să poți schimba viața unor copii și să le șlefuiești talentul, este un lucru mare pe care doar dascălii cu har îl au.

Primarul Daniel Rusu ne declara că un merit deosebit în obținerea acestui premiu se datorează profesoarei de muzică, Elena Soare, „pentru pasiunea și devotamentul pus în slujba elevilor și pentru preocuparea permanentă de a descoperi talente în comuna noastră”.

(Ana Magheru)